Gübre fiyatlarındaki artış, gıda krizine dönüşür!      
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Gübre fiyatlarındaki artış, gıda krizine dönüşür!  

Gübre fiyatlarındaki artış, gıda krizine dönüşür!  

ABONE OL
9 Aralık 2021 14:46
Gübre fiyatlarındaki artış, gıda krizine dönüşür!      
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçen yıla göre akıl almaz fiyat artan gübre fiyatlarının gıda krizine dönüşebileceğini belirtti.

CHP’li Gürer, açıklamasında Cumhurbaşkanına, Hazine ve Maliye Bakanına, Ticaret Bakanına, Tarım ve Orman Bakanına, ayrıca Merkez Bankasına seslendiğini belirterek, gübre fiyatlarının artışına engel olmaları için uyarıda bulundu.

Gübre fiyatlarındaki artış hızının, doları, altını, mazotu geçtiğine vurgu yapan CHP Milletvekili Gürer, geçtiğimiz yıl üre gübrenin 1800 lira, DAP gübrenin de 2200 lira olduğunu anımsatan CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, bugün her iki gübrenin fiyatının 14 bin 700 liraya ulaştığını belirtmesinin ardından şunları söyledi:

“TMO nasıl 4 bin 700 liradan yurtdışından aldığı buğdayı iç piyasada sanayiciye 2 bin 650 liradan sattı ise bir an önce gübreye de müdahale edilmelidir. Çiftçinin mutlak suretti gübre atmasını sağlayacak indirim sağlanmalıdır.

Bu ülkeyi yönetenler bunu nasıl görmüyor? Çiftçi bizi arayıp , ‘biz ne yapacağız, nasıl gübre alacağız, tarlayı nasıl ekeceğiz’ diyor ama siyasi iktidar bu olumsuzluğu görmüyor. Gübredeki bu artış nereden kaynaklanıyor

Bir an önce önlem alınmalıdır. Çiftçilerin ana ihtiyaç kalemlerinden olan DAP ve üre gübre özellikle önemlidir. Bunların kullanım alanı oldukça geniştir; buğdaydan arpaya, meyven mısıra, ayçiçeğinden yer fıstığına, zeytinden fındığa kadar çok sayıda ürün için gübre önemlidir. Eğer önlem alınmaz ise ülkemiz adına gıda krizi kapıdır. Yetkilileri bu konuda acilen göreve davet ediyoruz…”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP