‘Artık yeter geçinmek istiyoruz’ mitingi

‘Artık yeter geçinmek istiyoruz’ mitingi

ABONE OL
12 Aralık 2021 18:46
‘Artık yeter geçinmek istiyoruz’ mitingi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ‘nun (DİSK) “İstanbul ses veriyor: Artık yeter geçinmek istiyoruz” sloganıyla bugün Kartal’da düzenlediği mitingde binlerce kişi bir araya geldi

DİSK’in gerçekleştirdiği mitinge ilişkin genlişmeler soL haberde şöyle yer aldı:

Kısa bir zaman önce DİSK’in işçi sınıfının, emekçilerin taleplerinin en geniş biçimde ifade edildiği bir miting yapılması kararı aldığını duyurmasının ardından Türkiye Komünist Partisi (TKP) de mitinge katılma kararı almış ve TKP’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Emeğimizi, hakkımızı, geleceğimizi çalanlardan hesap sormak için 12 Aralık’ta DİSK’in çağrısıyla buluşuyoruz!” denilmişti.

Öte yandan, Birlik Sendikası da yaptığı açıklamada “Hayat pahalılığına, yoksulluğa, işçi ve emekçilerin köleleştirilmesine, düşük ücretlere karşı biz de DİSK’in mitingindeyiz. Tüm üye ve dostlarımızı bekliyoruz” diyerek mitinge katılacağını duyurmuştu.

Binlerce kişi Kartal’da buluştu

DİSK’in çağrısıyla yapılan mitinge Türkiye Komünist Partisi’nin kitlesel katılımı dikkat çekerken, çok sayıda siyasi parti ve sendika da Kartal Meydanı’nda bir araya geldi. Birlik Sendikası’nın yanı sıra EMEP ve SOL Parti de Kartal Meydanı’ndaydı.

Miting için Marmaray Başak Durağı’nda toplanan TKP’liler, “Pahalılığa karşı ayağa kalk” pankartının arkasında toplandı.

Mitingde “Hükümet istifa” sloganları atıldı.

Saat 14.00’te başlayan mitingde söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Patronundan daha fazla vergi ödemeye yeter diyenler, memleketine emeğine sahip çıkanlar bugün Kartal Meydanı’nda toplandık. Geçinemeyenler adına, barınamayanlar adına bu meydanı doldurduk. TÜİK diyor enflasyon sadece yüzde 21. Biz geçinemiyoruz diyoruz, onlar ‘ekonomi şahlanıyor’ diyorlar. Kardeşlerim bu meydan yanıtlasın, enflasyonun yüzde 21 olduğuna inanan var mı? Asgari ücrette kırmızı çizgimiz en az 5 bin 200’dür” dedi.

Mitingde konuşmaların ardından sanatçı İlkay Akkaya bir konser verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP