Üreticiye yüzde 50 gübre desteği…

Üreticiye yüzde 50 gübre desteği…

ABONE OL
20 Kasım 2021 16:30
Üreticiye yüzde 50 gübre desteği…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Sivas il kongresindeki sözlerine Dünya Çocuk Hakları gününü kutlayarak başladı.

Babacan, gündeme ilişkin değerlendirmeler de yaparken şunları söyledi:

*Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Sokak ortasında ‘Nerede bu devlet’ diye kendini sahipsiz hisseden vatandaşlarımız olmayacak. Askerin parmak salladığı, bürokrasinin kendini siyasetin üzerinde gölge irade ilan ettiği, yargının kendisini yürütmenin yerine koyduğu günler asla gelmeyecek.

*Türkiye’yi, öfkeye teslim etmeyeceğiz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki; her gecenin bir sabahı, her kışın bir baharı, her kavganın bir barışı vardır. Kutuplaşmadan, bağırış çağırıştan kimseye bir hayır gelmez.

*AK Parti’ye destek vermiş tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum: Hiç kaygınız, korkunuz, endişeniz olmasın. Kazanılmış haklarınızın, helal lokmalarınızın hepsinin güvencesiyiz. Tüm haklarınız, hukukla teminat altındadır.

*Sosyal yardımlar için kimseyi devletin kapısında süründürmeyeceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı kendimiz tespit edeceğiz. Bir hanenin aylık geliri neymiş, o eve ayda ne kadar para giriyormuş, buna bakılacak.

*Kimse, kimseyi kandırmasın. Tüm o sosyal yardımlar devletin kasasından, bu milletin vergilerinden ödeniyor.

*Yeni doğan bebeklerin sağlıklı yetişmesi amacıyla bir yıl boyunca süt ve bebek maması başta olmak üzere ne destek gerekiyorsa vereceğiz. Hiçbir yeni evli gencimiz ilk bir yılın mali külfetini düşünmeyecek. Biz, her çocuğun rızkıyla doğduğuna inanırız.

*Çiftçimize kullandığı gübrenin yüzde 50’sini destek olarak vereceğiz. Çiftçilerimizin birikmiş kredi borçlarını önce donduracağız, faizi sıfırlayacağız ve 2 yıl ödemesiz uzun vadeye yayacağız.

*Tarımsal sulamada kullanılan elektriğe özel, düşük fiyatlı tarife uygulayacağız. Yem masrafının cinsine göre yüzde 50’ye kadar olan kısmını devlet olarak karşılayacağız.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP