Limon dalında çürüyor…            

Limon dalında çürüyor…            

ABONE OL
9 Kasım 2021 14:22
Limon dalında çürüyor…            
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Çukurova’da kilogram fiyatı 50 kuruşa dahi satılmadığı için dalında bırakılan limonlara dikkat çekti, iktidarı göreve çağırdı.Adana’da başta limon üreticileri olmak üzere mandalina, portakal, greyfurt üreten çiftçilerle buluşan CHP’li Barut, sorunları dinledi, isteklerini not aldı.

Üreticilerin narenciye fiyatlarının düşüklüğünden kaynaklı tepkilerine kulak veren Barut, ktidarın kayıtsız kalmasına tepki göstererek şunları söyledi:

“Limon dalında kaldı, çiftçi dalında çürümeye terk etti. Bu limon dalında 50 kuruş dahi etmiyor. Tüccar geliyor, çiftçinin ürününü almadığı gibi üstüne para istiyor. Anayasamızın 45’inci maddesi, ‘Devlet tarımsal üretimi planlar, çiftçinin girdilerini sağlar ve ürünü değerlendirir’ der. İktidar ateş pahasına dönen girdileri temin etmediği gibi üreticinin ürünlerini de değerlendirmiyor. İktidara bir akıl daha veriyoruz. Buradan yetkililere, Bakana ve iktidara çağrı yapıyoruz. Gelin bu limonu değerlendirin. Meyve suyu fabrikalarıyla anlaşın. Fabrikaları sübvanse edin, kilogramını 2 liradan çiftçiden alın. Çiftçinin yüzünü güldürün. Nakliyecinin ve işçinin de yüzünü güldürün. Ya da Tarım Kredi Kooperatifleri ve bunların tarım marketleriyle anlaşın, bu limonları pazarlayın. Bu cenaze ortadan kalksın.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP