DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Fahiş fiyat için “takip” önerisi…

Fahiş fiyat için “takip” önerisi…

ABONE OL
19 Eylül 2021 12:15
Fahiş fiyat için “takip” önerisi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Besin maddelerinin, yurttaşı çıkmaza sokmasının ardından başlayan açıklamalar, iktidara yakınlığı ile bilinen Hürriyet Gazetesi’ni de harekete geçirmiş olmalı ki, bugün ana sayfada “fahiş fiyat nasıl biter” manşet yapıldı.

Gazeteden Burak Coşan’ın haberine göre, cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisini çeken ürünlerdeki artış bazılarında yüzde yüzü buldu. Sektörün öde gelen isimleri fiyat artışına karşı “hal yasası- ürün takibi” gibi birçok seçenek üzerinde durulduğu belirtildi.

“Fahiş fiyat nasıl biter” sorusu da şöyle yanıtlandı:

* Gıda maddelerinin tarladan sofraya kadar yolculuğu kaydedilmeli. Kim hangi üründen ne kadar aldı, kaşa aldı gibi bilgiler devletin elinde olmalı. Fiyatta fahiş artış olursa devlet karşı koymalı. Fiyatların kontrolden çıkma riski nedeniyle büyük marketlerin, üreticiden çok büyük oranda ürün alması engellenmeli.

* Hal yasası çıkarılmalı. Bu yasa boşluğu ortadan kaldırır, fiyatları artışı engeller. Sebze- meyve ticaretinde fırsatçılara izin verilmemiş olur. Hallerdeki ürün çeşidi artar. Üretici de, tüketici de kazanmış olur. Hal yasası ile çiftçinin ürettiği ürünün takibi de kolaylaşır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP