Yangındaki “o” görsel…

Yangındaki “o” görsel…

ABONE OL
2 Ağustos 2021 11:24
Yangındaki “o” görsel…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günlerdir süren, binlerce hektar alanın alev almasına, milyonlarca ağacın yanmasına, yine milyonlarca canlının yaşam alanının yok olmasına neden olan orman yangınında, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, yangını söndürme çalışmalarına katılan arazözün hortumunu taşıyan kadının sosyal medyada gezinen fotoğrafı, bize halkımızın duyarlılıkları konusunda en ince noktalara değin ipuçları veriyor.

Ülkemizde her yıl oluşan orman yangınları için “hazırlık” yapmadığı anlaşılan hükümetin, “elimizde hiç yangın söndürme uçağı yok, olan üç tane de kiralık, THY’nin elinde bulunanlar hurdalık” sözleri şu an için tazeliğini korurken, halkın bir olma isteği, kadın/ erkek herkesin dağlara düşmesi unutulmayacak.

Görselde, hortumu zorlanmadan sırtlayan kadının adı Merve Koçyiğit. Sorulduğunda “Nefes almamızı sağlayan yeşil alanlarımızı, ormanlarımızı kurtarmak için herkesi destek olmaya davet ediyorum. Fotoğrafın paylaşılmasından sonra çok sayıda mesaj atan ve arayan oldu. Zaman değişse de kadınlarımız hiç değişmedi” diyor.

Türk halkı yurdunu, toprağını, değerlerini, ormanlarını, özellikle de insanlarını hep sevdi. Bu ülkenin bu gününde olduğu gibi, geçmişinde de hep Merve Koçyiğitler vardı. Olmayı da sürdürecek…

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP