“Savurganlığa son” projesi…!

“Savurganlığa son” projesi…!

ABONE OL
15 Ağustos 2021 15:15
“Savurganlığa son” projesi…!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seyhan Belediyesi ile Adana İşkadınları Derneği’nin (İŞKAD) yaklaşık iki ay önce teknik ayrıntıların oluşturulması ile yaşama geçirdiği “Gıdamı Koruyorum” projesi, orman yangınlarında zarar gören tarımsal faaliyetlerin sürdürüldüğü arazilerdeki toprağın yeniden ürün üretebilir hale getirilmesi amacıyla hızlandırılarak, alan çalışmalarına başlandı.

Proje kapsamında gıda işletmelerinin mutfak atıkları düzenli olarak toplanarak, Seyhan Belediyesi’nin yaklaşık bir buçuk yıldır pazar, park, bahçe artıklarının kompost gübreye dönüştürüldüğü tesislerde organik (kompost) gübre yapımında kullanılacak. Üretilen organik gübre orman yangınlarda zarar gören tarım alanlarının bitki üretimine uygun hale getirilmesi için kullanılacak ve organik mutfak atıklarına geri dönüşümle değer kazandırılarak önemli oranda israfın da önüne geçilecek ve gıda israfının önlenmesi konusunda bilinç ve farkındalığın yaygınlaştırılmasını sağlanacak.

 “GIDAMI KORUYORUM”

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve atık oluşumunun en aza indirilmesi için atıkları dönüştürüp, yeniden üretim sürecine kazandıran Seyhan Belediyesi,  İŞKAD ile birlikte  israfı önemli oranda engelleyecek “Gıdamı Koruyorum” projesini yaşama geçirdi.

Başkan Akif Kemal Akay, Seyhan Belediye Meclis Üyesi Nilüfer Korkmaz, İŞKAD Başkanı Berman Mantı ile birlikte birlikte Kompost Gübre Üretim Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Gıda israfının dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de küresel bir sorun haline geldiğine işaret eden  Akay, “Sadece Türkiye’de her yıl 26 milyon ton gıdanın çöpe gittiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu israflar doğal kaynaklarla birlikte ekonomik olarak da ciddi zararlara neden oluyor. Amacımız hem israfı önlemek hem de organik atıkların çöpe gitmesini önleyip, geri dönüşüm aracılığıyla yeniden doğaya kazandırmak” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP