“Onurlu mücadeleyi, gelecek kuşaklara anlatmak ödevimiz…”

“Onurlu mücadeleyi, gelecek kuşaklara anlatmak ödevimiz…”

ABONE OL
29 Ağustos 2021 08:34
“Onurlu mücadeleyi, gelecek kuşaklara anlatmak ödevimiz…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yazılı bir basın açıklamasıyla kutladı.

CHP’li Bulut mesajında, günün önemine vurgu yapmakla birlikte, 30 Ağustos’ta verilen uğraşın, gelecek kuşaklara gururla anlatılmasının bir ödev olduğunu belirtirken şu sözlere yer verdi:

Bugün, azmin, inancın, mücadelenin ve özgürlüğün günü, kuruluş ve kurtuluşun başlangıcı 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yıl dönümünün gururunu yaşıyoruz.

30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalist güçlere karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelesini büyük bir zaferle taçlandırdığımız en önemli günlerden birisidir. Bu büyük zafer ulusumuzun bağımsızlığa ve özgürlüğe olan inancının yansımasıdır.

30 Ağustos’ta işgale boyun eğmeyen o büyük ruh bağımsızlık için tarihe hiç silinmeyecek bir not düşmüştür.  99 yıl önce yazılan bu destanın onurunu, gururunu ve sevincini bugün bir kez daha yüreğimizde hissediyoruz.

Atatürk’e yönelik iftiraların cezasız kaldığı, kendi kurduğu Diyanet’in adını anmaktan imtina ettiği, Cumhuriyet değerlerinin sistematik bir şekilde aşındırdığı, Atatürk’ün unutturulmaya çalışıldığı, milli bayramlarımızı kutlamanın sudan bahanelerle yasaklanmak istendiği bu iklimde bize düşen en büyük görev onurlu mücadeleyi, gururla gelecek nesillere aktarmaktır.

Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda çalışmak, yorulmadan, usanmadan yürümektir.

Büyük zaferin yıl dönümünde, başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

İşgalden zafere, zaferden Cumhuriyete, Atatürk’ün aydınlık yolunda yürüyen herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP