“Saray’a 13, yangına 3 uçak” tepkisi…

“Saray’a 13, yangına 3 uçak” tepkisi…

ABONE OL
30 Temmuz 2021 13:20
“Saray’a 13, yangına 3 uçak” tepkisi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akdeniz ve Ege bölgesinde çıkan orman yangınlarında can ve mal kayıpları yaşanmasına rağmen alevleri söndürmekte yetersiz kalınması hükümete yönelik tepkilere yol açtı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya’da protesto edildi. Manavgat halkı THK’nin sadece 3 uçağı olmasına tepki gösterdi. Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan İYİP Milletvekili Hasan Subaşı Cumhurbaşkanlığı envanterinde 13 uçak varken, yangın için ayrılan 3 uçağın olmasına tepki gösterdi.

Kontrol altına alınamayan yangınlar dolayısıyla 3 kişinin hayatını kaybettiği Antalya Manavgat’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurttaşların protestosuyla karşılaştı. Çavuşoğlu, tepki gösteren kişileri ikna etmeye çalıştı. Yangının devam ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, jandarma ekiplerinin yangın noktasında görevli olduğunu hatırlatarak kalabalıktan dağılmalarını istedi.

Yangınların kontrol altına alınamaması nedeniyle Çavuşoğlu’na tepki gösteren bir vatandaş, bölgeye neden yangın söndürme uçağı gönderilmediğini sordu. “Türkiye Cumhuriyeti’nin uçağı mı yok? ” diye soran yurttaşa Bakan Çavuşoğlu “3 uçağımız vardı, 3’ü de buradaydı” yanıtı verdi. Çavuşoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 3 tane uçağı mı var? Bravo! THK’de 10 tane uçak var, hepsi yatıyor!” diyerek tepki gösteren bir vatandaşa ise ‘Konu o değil’ dedi. “Bravo, üç tane uçağınız var!” diye bağıran yurttaşlar “Memleket yandı, samimiyet mi kaldı” dedi. Çavuşoğlu, bir süre sonra vatandaşlar tarafından yuhalanarak protesto edildi.

NASIL AÇIKLANACAK?

Manavgat’taki yangın bölgesinde incelemelerde bulunan İYİP Milletvekili Hasan Subaşı da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi. Cumhurbaşkanlığının filosunda bulunan 13 uçağa dikkat çeken Subaşı, “13 uçaklı filo itibarla izah ediliyorsa, ormanlarımızı yangınlardan korumak için hâlâ bir uçak filosunun olmayışı nasıl izah ediliyor?” diye sordu.

Faaliyette olduğu açıklanan üç uçağın kime ait olduğunu bilmediklerini söyleyen Subaşı, Yunanistan’da 20, Fransa’da 26, İspanya’da 17, İtalya’da 19 söndürme uçağı bulunduğunu hatırlattı.

Subaşı, son yıllarda yanan orman arazilerinin taş ve maden ocaklarına açılmasını da eleştirdi. Orman yangını bölgelerinin afet bölgesi ilan edilmesini isteyen Subaşı, “Evleri, mal ve mülkleri, küçük ve büyükbaş hayvanları, seraları ve tarımsal ürünleri zarar gören vatandaşlarımıza devletin derhal yardım elini uzatması, evsiz kalanlar için çadır köyler kurulması gerekmektedir” dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP