“Ötekileşme uygulamalarına son vereceğiz”

“Ötekileşme uygulamalarına son vereceğiz”

ABONE OL
15 Temmuz 2021 10:28
“Ötekileşme uygulamalarına son vereceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay’da partisinin 1. Olağan Antakya ve Defne ilçe kongrelerinde konuştu.

Babacan, konuşmasında hükûmetin Suriye politikasında yanlışlar yaptığını ileri sürerek “yalnızlığın değeri beş para ettiğini anlayınca mı Sisi’nin peşine düşüyorsunuz? Maliyeti ülkemize çok ağır oldu” sözlerine yer verdi.

Babacan’ın konuşmasının öne çıkanları şöyle:

“Suriye’de kalıcı çözümden yanayız. Suriye halkının huzur ve barış içinde, güven içinde yaşamasından yanayız. Peki, bunun yolu nedir? Siyasi diyalogdur, diplomasidir.

Etnik, dini, mezhebi ve kültürel tüm çeşitliliğimizi sahipleniyoruz. Toplumdaki tüm farklılıkları kapsayan ‘eşit vatandaşlık’ anlayışından hiçbir zaman sapmayacağız.

Devletin kademelerini, ayrımcılık yapmaksızın, bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımıza, liyakati baz alarak açacağız. Topraklarımızın üzerinde yaşayan herkesin haklarını koruyacağız. Kazanılmış tüm hakların garantisi biz olacağız.

Ötekileşme hissi doğuran tüm uygulamalara son vereceğiz. Alevi vatandaşlarımızın başta ibadethanelerine ilişkin talepleri olmak üzere inanç, düşünce ve davranış temelindeki sorunlarının çözümü için de gerekli her türlü adımı atmaya hazırız.

Toplumsal dayanışmamızı güçlendireceğiz. O mutlu yarınlarımızda; barışın sembolü defne ağaçları yeşerecek. Bu topraklarda illa gözyaşı akacaksa, o gözyaşları sevinç gözyaşları olacak.”

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP