“İnsan temel yaşam hakkından yoksun bırakılamaz!”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “İnsan temel yaşam hakkından yoksun bırakılamaz!”

“İnsan temel yaşam hakkından yoksun bırakılamaz!”

ABONE OL
28 Temmuz 2021 06:47
“İnsan temel yaşam hakkından yoksun bırakılamaz!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu kentlerinden giren Afganlı göçmenler, bir yandan da bayram nedeniyle ülkelerine giden Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye geri dönmesi nedeniyle oluşan tepkilere, dün Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da katılmış, yabancı uyrukluların belediye hizmetlerinden yararlanırken on kat fazla ödeme alacakları biçimin bir karar da eklenmişti.

açıklamanın ardından gözler CHP’ye çevrilince, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan yanıt geldi. Yapılan açıklama şöyle:

“Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın yabancılar ile ilgili görüşleri kendisini bağlamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumu, Genel Merkezimiz ile temas kurduğunda kendisine iletilmiştir. Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımız ile taban tabana zıttır. Bolu Belediyesi’nin değerli Meclis Üyelerinin de aksi bir karar almayacağına inanıyoruz.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde iktidara geldiğimizde, ülkemizin gerçek beka sorunu olan sığınmacı sorununu, kimseyi mağdur etmeden çözecek; Suriyeli misafirlerimizi güven içinde ülkelerine uğurlayacağız.

Ancak bu süre zarfında partimizin kırmızıçizgisi, hangi ırktan ve inançtan olursa olsun, hiçbir insanın ayrımcılığa maruz kalmaması, mağdur edilmemesidir. Cumhuriyet Halk Partisi, tek bir insanın dahi temel yaşam hakkından mahrum bırakılmasını kabul etmez. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP