Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




Eğitim-Bir-Sen’den basın buluşması…

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 22. Geleneksel Basın Buluşması’nda öğretmen atamalarının hakça, planlı, kadrolu istihdama dayalı yapılması gerektiğini açıkladı

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 22. Geleneksel Basın Buluşması’nda öğretmen atamalarının hakça,

Adana– Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 22. Geleneksel Basın Buluşması’nı gerçekleştirdi. Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili toplantıda yaptığı konuşmada öğretmen atamalarının yalnızca sayı sorunu olmadığını, norm kadro planlamasının sağlıklı yapılması, kontenjanların önceden ilan edilmesi, görüşmelerde yitirenlerin hakkının korunması gerektiğini vurguladı.

Sarıgeçili, 2025 yılını sendika için “rekorlar yılı” olarak tanımlayarak 1.643 yeni üye ile toplam üye sayısının yaklaşık 12.500’e ulaştığını, tüm ilçelerde yetkiyi aldıklarını, Türkiye şampiyonu olarak yılı tamamladıklarını belirtti.

Konuşmasında “resen atama” uygulamalarının öğretmenleri ailelerinden kopardığını, bu uygulamanın kalıcı çözümler üretilene dek durdurulması gerektiğini dile getiren Sarıgeçili, norm fazlası öğretmenlerin haklarını korumak için hukuki girişimlerin sürdüğünü söyledi. Ayrıca toplu sözleşme süreci, sendikacılık kanunundaki değişiklik çabaları, KİK kararlarının uygulanması ile ücret adaleti istemlerine değindi.

Sendikanın eğitim politikalarına ilişkin araştırma raporlarını da paylaşan Sarıgeçili, “Eğitime Bakış” ile “Yükseköğretime Bakış” çalışmalarının politika yapıcılar için somut öneriler içerdiğini, alan araştırmalarının Milli Eğitim Şûrası gündemine taşınması gerektiğini vurguladı.

Toplantı sonunda Sarıgeçili, 15 Ocak 2026 Perşembe günü Memur-Sen Adana İl Temsilciliği tarafından İstasyon Meydanı’nda yapılacak ortak basın açıklamasına tüm kamu çalışanları ile basın çalışanların katılması için çağrıda bulundu.