“Kadın hakları konusunda bize ders verecek muhalefet partisi yok!”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Kadın hakları konusunda bize ders verecek muhalefet partisi yok!”

“Kadın hakları konusunda bize ders verecek muhalefet partisi yok!”

ABONE OL
10 Ekim 2024 11:03
“Kadın hakları konusunda bize ders verecek muhalefet partisi yok!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda kürsüde yaptığı konuşmada İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme hamlesinin “kadın cinayetleriyle mücadeleye bir etkisi olmadığını” öne sürdü.

Euronews’de yer alan habere göre, Erdoğan, Türkiye’nin 1 Temmuz 2021’de çekildiği sözleşmeye ve yargı düzenlemesine atıfta bulunurken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’nin üçüncü yasama yılının açılışında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) sıralarıyla selamlaşmasından övgüyle bahsedip, ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘kapalı oturum’ açıklamalarını “Esefle karşıladık,” şeklinde yorumladı.

İstanbul Sözleşmesi

Erdoğan, Türkiye’nin 2011’de imzalayıp taraf olduğu, 2021’de de ayrıldığı İstanbul Sözleşmesi için, “Çekilmemizin, kadın hakları ve kadınlara yönelik şiddetle mücadeleye en ufak bir menfi etkisi olmamıştır. Kadına ve çocuğa yönelik şiddette zafiyet görüntüsüne asla izin vermeyecek, ‘şiddete sıfır tolerans’ ilkesiyle mücadelemizi devam ettireceğiz,” dedi.

Kadın hakları konusunda bize ders verecek hiçbir muhalefet partisi yoktur. Kadının statüsünün güçlendirilmesinde elimize su dökecek kimse de yoktur,” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP