Yunanistan’da orman yangını büyüyor! 

Yunanistan’da orman yangını büyüyor! 

ABONE OL
13 Ağustos 2024 13:43
Yunanistan’da orman yangını büyüyor! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında pazar günü başlayan orman yangınları nedeniyle, bölgede yaşayan binlerce kişiye boşaltılma uyarı yapıldı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, yangının pazar günü öğleden sonra Atina’nın kuzeydoğusundaki Varnava köyü yakınlarında çıktığı belirtildi.

Şiddetli rüzgârın etkisiyle bir yerleşim alanının yakınında alevlenen yangının ardından iki yerleşim biriminin daha tahliye edilmesi gerekti.

Yangın, Atina’ya su sağlayan önemli bir su deposu olan Marathon Gölü’ne doğru ilerliyor. 67 itfaiye aracıyla 250 itfaiyeci ve çok sayıda gönüllü, yangınla karadan mücadele etti.

Havada ise 12 uçak ve 6 helikopter yangını söndürmeye çalışırken bir helikopter de koordinasyon görevini üstlendi.

Dumanların gölgesi şehrin üzerine yayıldı ve Atina’nın tarihi Akropolis tepesinde yer alan Parthenon Tapınağı’nı kaplayarak Yunanistan’ın en ikonik simgelerinden birini örttü.

Başbakan Kiryakos Mitsotakis’in Girit Adası’nda yaptığı tatili yarıda keserek çalışmaları denetlemek için Pazar gecesi başkente döndüğü açıklandı.

Öte yandan Türkiye, Atina’yı etkisi altına alan yangınlarla mücadele eden Yunanistan’a destek olmak amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter göndermek için çalışma başlattı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP