Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, Şanlıurfa Siverek ile Kahramanmaraş’ta okulları hedef alan silahlı saldırıları sert biçimde kınadı. Yaşanan acı olaylar üzerine taziye iletisi yayımlayan Karataş, eğitim kurumlarının güvenliğinin tartışmaya kapalı olduğunu belirtti.
Geleceğimiz tehdit altında
Eğitim yuvalarına yönelen şiddetin toplum vicdanında derin yaralar açtığını vurgulayan Karataş, bu olayların toplumsal bir güvenlik sorunu durumuna geldiğine dikkat çekti. Okulların çocuklar, öğretmenler için en güvenli sığınak olması gerektiğini hatırlatan Karataş, saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi.
“Evlatlarımızın geleceğe hazırlandığı bu kutsal mekanlar, her türlü tehdidin uzağında tutulmalıdır. Yaşanan elim olaylar hepimizin yüreğini dağlamıştır.”
Ortak sorumluluk çağrısı
Toplumsal huzurun korunması adına yetkilileri kararlı adımlar atmaya çağıran Karataş, eğitimin güvenliğini sağlamanın tüm kurumların ortak ödevi olduğunu söyledi. Şiddetin hiçbir soruna çözüm getiremeyeceğini belirten Belediye Başkanı, benzer acıların yinelenmemesi için gerekli önlemlerin hızla alınmasını istedi.
Saldırılarda yaşamını yitiren yurttaşlara esenlik, yaralılara tez zamanda şifa dileyen Karataş; kederli ailelerin, tüm ulusun yanında olduklarını vurguladı.


