Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




Saraçhane’de gözaltılar, iki tutuklama var

Saraçhane’deki İBB binası önünde gerçekleştirilen mitingin ardından, Bozdoğan Kemeri çevresindeki gençlere yönelik emniyet güçlerinin müdahalesi yaşandı.

Saraçhane’deki İBB binası önünde gerçekleştirilen mitingin ardından, Bozdoğan Kemeri çevresindeki

Saraçhane’deki İBB binası önünde gerçekleştirilen mitingin ardından, Bozdoğan Kemeri çevresindeki gençlere yönelik emniyet güçlerinin müdahalesi yaşandı. Edinilen bilgilere göre, müdahale sırasında 35 kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltına alınanların çoğu çocuk

Gözaltı listesindeki 35 kişiden 19’unun 18 yaşın altında olduğu açıklandı. Yapılan incelemeler, ifadeler sonucunda 31 kişi serbest bırakılırken, 4 kişi adliyeye sevk edildi. Çağlayan Adliyesi’ne çıkarılan bu gruptan iki genç hakkında tutuklama kararı verildi.

Tutuklama Gerekçeleri: Bir gence “Cumhurbaşkanına hakaret” ile “görevi yaptırmamak için direnme”, diğerine ise yalnızca “direnme” suçlaması yöneltildi.

Adli Kontrol: Kalan iki kişi hakkında ise adli kontrol şartıyla serbestlik kararı alındı.

“Bu tahammülsüzlük neden?”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya üzerinden duruma sert tepki gösterdi. Devlet gücünün 15-17 yaşlarındaki çocukların üzerinde sınandığını savunan Çelik, bu sistematik baskıya karşı çocukların sahipsiz olmadığını vurguladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in açıklaması şöyle:

Milletin Evi Saraçhane’de iradesine sahip çıkan yüzbinlerle büyük ve tarihi bir buluşma gerçekleştirdik.

Saatler boyunca kardeşlik atmosferi içinde devam eden devasa buluşmanın dağılması esnasında yine bilindik uygulamalar ortaya çıktı.  Kayda değer hiçbir sebep yokken, evlerine dönmekte olan 35 kişi gözaltına alındı. Tüm gece boyu Vatan ve Fatih Emniyet müdürlüklerinde Hukuk Komisyomuzla gözaltı süreçlerini yakından takip ettik. 18 yaşının altında olan 19 kişinin ifadesi Fatih Emniyet Müdürlüğünde devam ediyor. Vatan Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan 16 gencin 11’i serbest bırakıldı, 4’ü bugün saat 11:00’de savcılığa sevk edilecek. 

Adliye süreçlerini de hukuk komisyonumuzla takip edeceğiz ve yanlarında olacağız. Özellikle 18 yaşından küçük gençlerimizin 10 saat gözaltı aracında bekletilmesi ve  ailelerine haber verilmemesi büyük bir endişeye sebep oldu. Bu sert ve anlamsız tavrı anlamakta zorluk çekiyorum. Ülkemizin pırıl pırıl gençleri vatanlarına, geleceklerine sahip çıkmak için alanı doldurdu. Bu sistematik tahammülsüzlük neden? “Devletin gücünü” 15, 16, 17 yaşındaki çocukların üstünde mi test ediyorsunuz? 

O güzel çocuklar sahipsiz değil. Türkiye’miz sahipsiz değil. Nerede bir mazlumun ahı varsa yanında biz olacağız!”

İstanbul Valiliği, Saraçhane’de gözaltına alınan 35 kişi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

18.03.2026 günü saat 20.30’da CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Fatih İlçesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane binası önünde açık yer toplantısı düzenlenmiştir. Programın devam ettiği sırada, yüzlerini maskeyle kapatan bir grup, polis tedbirleri kapsamında alana getirilen bariyerlere saldırmıştır. Emniyet ekiplerimiz gruba müdahale etmiş ve gruptan 35 şahsı yakalamıştır. Şahıslar hakkında başlatılan adli süreç devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

4 kişi savcılığa gönderildi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, gözaltına alınan kişilere ilişkin yaptığı yeni açıklamada, şu bilgileri aktardı:

“Gözaltına alınan 35 gencimizden 31’i emniyetteki sorgusundan sonra serbest bırakıldı, 4 gencimiz ise savcılığa sevk edildi. Hukuk komisyonumuzla birlikte süreci yakından takip ediyoruz.”