Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yürütülen Milli Dayanışma, Kardeşlik ile Demokrasi Komisyonu, altıncı buluşmasını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, “Yasal dayanak süreçte kaçınılmaz. Tüm toplulukların katkısı kıymetli” diyerek ortaklaşa çaba vurgusu yaptı.
Kurtulmuş, Türkiye’ye özgü bir modelin ortaya konulmasının bu komisyonun tarihsel kazanımı olacağını belirtti. “Milletin beklentisi bu yönde” diyerek sürecin toplumsal karşılığını dile getirdi.
Dünkü oturumda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ile birlikte on ayrı ilden baro başkanları görüşlerini sundu. Komisyonun eylül ortasına dek çalışmalarını sürdürmesi öngörülüyor. Bu kapsamda akademi çevresi ile çeşitli alanlardan sivil toplum örgütleri Meclis’te dinlenecek.
Bugüne dek beş kez toplanan komisyon, şehit yakınları, gaziler, Diyarbakır Anneleri, Cumartesi Anneleri ile Barış Anneleri’ni ağırladı. Sürece ilişkin söz alan sivil toplum temsilcileri, toplumsal rıza için katkı sundu.


