Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir




Adana’da sokak canlıları için yeni alan…

Adana Anakent Belediyesi, sokak canlılarına yönelik hizmetlerini genişleterek sürdürüyor.

Adana Anakent Belediyesi, sokak canlılarına yönelik hizmetlerini genişleterek sürdürüyor.

Adana Anakent Belediyesi, sokak canlılarına yönelik hizmetlerini genişleterek sürdürüyor. Hayvan Bakımevi’nde yapılan son düzenlemelerle birlikte, tedavi ve kısırlaştırma işlemleri tamamlanan hayvanlar artık alındıkları sokaklara geri bırakılmıyor. Başkan Vekili Güngör Geçer’in açıklamasına göre, 110 dönümlük alana eklenen 50 dönümlük ormanlık bölgeyle birlikte “doğal yaşam alanı” oluşturuldu, bakımları burada devam edecek.

Yeni yasa doğrultusunda yapılan bu uygulama, bazı hayvan hakları savunucuları tarafından “gözden uzaklaştırma politikası” olarak eleştiriliyor. Sokak canlılarının kent yaşamından koparılması, hem hayvanların doğal davranışlarını hem de halkla kurdukları bağları zedeleyebilir. Özellikle Adana gibi sıcak iklimli, sokak hayvanlarının toplumsal yaşamın bir parçası olduğu şehirlerde, bu yaklaşımın uzun vadeli etkileri tartışılıyor.

Geçer açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bu çok önemli bir konu ama Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına üstesinden gelebileceği bir sorun değil. İlçe belediyelerimizle birlikte koordineli bir çalışma gerçekleştirmemiz gerekiyor. Yaptığımız toplantılarda ilçe belediyelerinin de en kısa sürede doğal bakım alanlarını oluşturması gerekiyor. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü iş birliğini gerçekleştireceğiz. Can dostlarımızın yaşamları bizim için önemli.

Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi, mevcut büyükşehirlerin benzer tesisleriyle kıyasladığımızda daha kapsamlı ve modern bir tesis. Burada daha sağlıklı ve güvenli bir alan var. İlçe belediyelerimiz de bu konudaki çalışmalarını yaparlarsa daha güzel alanlar oluşturmuş olacağız.”

Güngör Geçer, ilçe belediyelerinin de doğal bakım alanları oluşturması gerektiğini vurgularken, mevcut tesisin Türkiye’nin en kapsamlı, en modern barınaklarından biri olduğunu belirtti. Ancak Seyhan Belediyesi dışında hiçbir ilçe belediyesinin henüz bu yönde adım atmaması, sorunun yalnızca Anakent Belediyesi’nin omuzlarına yıkıldığını gösteriyor.