İsrail Hizbullah istihbaratını vurdu

İsrail Hizbullah istihbaratını vurdu

ABONE OL
4 Ekim 2024 12:43
İsrail Hizbullah istihbaratını vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Salı günü Lübnan’ın güneyine kara harekâtı düzenleyeceğini duyurmasıyla birlikte sınır bölgelerinde çatışmalar yoğunlaşırken, İsrail’in Lübnan’a hava saldırıları da sürüyor.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, İsrail önceki gece ilk kez başkent Beyrut’un merkezini vurdu. İsrail dün de Hizbullah’ın Beyrut’taki “istihbarat merkezini” vurduğunu açıkladı. İsrail ordusu, saldırıda “istihbarat merkezinin, çalışanlarının ve istihbarat toplama araçlarının” vurulduğunu belirtti.

Ordu, Hizbullah’ın merkezi istihbarat faaliyetlerini yönetmek ve koordine etmek için kullandığını öne sürdürdü. İsrail ordusu ayrıca Lübnan’ın güneyindeki 25 bölgeye daha tahliye çağrısı yaptı.

Ordu önceki saldırılarda Lübnan’da Hizbullah’a ait silah depolama tesisleri ve gözlem noktaları da dahil olmak üzere toplam 200’e yakın hedefin vurulduğunu bildirdi.

Orduya göre 15 Hizbullah savaşçısı da öldürüldü. Öte yandan Lübnan ordusu, ülkenin güneyinde iki ayrı İsrail saldırısında iki askerinin öldüğünü açıkladı.

Nasrallah’ın damadı öldürüldü

Lübnan basınında yer alan haberlere göre, İsrail’in önceki gün Şam’ın Mezzeh semtindeki 3 katlı bir binaya gerçekleştirdiği hava saldırısında Nasrallah’ın damadı Hasan Kasir öldürüldü.

Kasır, aynı zamanda İsrail Ordusu tarafından dün Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gerçekleştirilen bir hava saldırısında öldürülen üst düzey Hizbullah komutanı Muhammed Cafer Kasir’in kardeşiydi. Şam’daki hava saldırısında Nasrallah’ın damadı Hasan Kasir’in öldürüldüğü haberi, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi adlı STK tarafından da doğrulandı.

Kuruluşun açıklamasında, “Hasan Nasrallah’ın damadı Hasan Cafer Kasir, Şam’ın Mezzeh semtindeki bir apartman dairesini hedef alan İsrail saldırısında hayatını kaybeden iki Lübnanlıdan biriydi” denildi. Şam’daki hava saldırısında en az üç kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi de yaralandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP