DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

8990.37

%
ECB’den aralıksız ikinci faiz indirimi 

ECB’den aralıksız ikinci faiz indirimi 

ABONE OL
18 Ekim 2024 11:05
ECB’den aralıksız ikinci faiz indirimi 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (ECB) piyasa beklentileri doğrultusunda Eylül ayının ardından Ekim ayında da faiz indirimi kararı aldı.

ECB mevduat faizini beklentilere paralel olarak 25 baz puan indirimle yüzde 3,25 düzeyine indirdi.

Banka enflasyondaki hızlı gerilemenin bölgenin hız kesen ekonomisine destek sağlamasına olanak vermesi üzerine, bu yıl faiz oranlarını üçüncü kez düşürmüş oldu.

Karar metninde Euro Bölgesi’nde dezenflasyon sürecinin rayında ilerlediği mesajı verildi. Metinde ECB hedefe ulaşmak için gerekli olduğu sürece politika faizlerinin yeterince seviyede kısıtlayıcı tutulacağı mesajını verdi.

Metinde “Yönetim Konseyi, uygun kısıtlama seviyesini ve süresini belirlemek için verilere bağlı ve toplantıdan toplantıya bir yaklaşım izlemeye devam edecektir” sözleri yer aldı.

Kararın ardından ECB Başkanı Christine Lagarde kameraların önüne geçti.

Lagarde, ekonominin beklentilerden zayıf olduğunu toparlanmanın zaman içinde gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Lagarde, “Son veriler daha durgun bir toparlanmaya işaret ediyor. Hane halkı harcamalarında kademeli toparlanma bekliyoruz. Enflasyon hâlâ güçlü. Önümüzdeki aylarda enflasyon yükselebilir. Enflasyon gelecek yıl hedefe gerileyecek. Büyüme yönelik riskler aşağı yönlü. Jeopolitik gelişmeler enflasyonda yukarı yönlü risk oluşturuyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP