DOLAR

34,2886

0%
EURO

37,0371

0.05%
ALTIN(gr)

3.024,76

-0,09%
BİST 100

8838.6

-0,09%
“AKP, kötü ekonomi yönetimini örtbas etmek için ‘savunmayı’ kullanıyor!”
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • “AKP, kötü ekonomi yönetimini örtbas etmek için ‘savunmayı’ kullanıyor!”

“AKP, kötü ekonomi yönetimini örtbas etmek için ‘savunmayı’ kullanıyor!”

ABONE OL
12 Ekim 2024 10:26
“AKP, kötü ekonomi yönetimini örtbas etmek için ‘savunmayı’ kullanıyor!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Krizi fırsat bilen AKP hükümeti yeni bir vergi için düğmeye bastı. Buna göre yoksulluk ve geçim sıkıntısı çeken milyonlarca yurttaş yeni bir vergi uygulaması ile daha da mağdur edilecek. Buna göre kredi kartlarına yıllık 750 TL savunma sanayii katkısı altında bir verginin yaşama geçirileceğini ileri sürdü.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yayınlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat şu sözlere yer verdi:

“Vatandaşın attığı her adımda vergi alan AKP, şimdi de kredi kartlarına yıllık 750 TL savunma sanayii katkısı getirmeyi planlıyor!

Topladığınız vergiler yetmiyor, bir de bunu mu uydurdunuz? Savunma sanayi gibi stratejik bir sektörü buna alet ederek, kötü ekonomi yönetimini örtmeye çalışıyorlar.

Sakın ola ki halkın milli duygularını istismar edip itiraz edenleri hedefe koymayın! Beceriksiz ekonomi ve bütçe yönetiminiz yüzünden ülkenin her tarafında bir defo oluşmuş durumda.

Milyonlarca çocuğumuz okullarında temizlik yapılmadığı için pislik içinde eğitim görüyor. Bunlara acil çözüm bulun diyoruz, karşımıza savunma sanayi ile çıkıyorlar! Türkiye’yi bir tehdit altında, savaşa hazır, militarist bir algı ile yönetmeye başladılar.

Çünkü halkın esas gündemi ekonomi, geçim sıkıntısı. Halkın sorunlarına çare bulamadıkları için milli ve dini duyguları kendilerine kalkan yapıyorlar. Savunma sanayi hepimizin gözbebeği, ama kalkıp bunu kötü siyasetinizi örtmek için kullanmayın.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP