Kayseri olaylarında 67 kişi gözaltında 

Kayseri olaylarında 67 kişi gözaltında 

ABONE OL
2 Temmuz 2024 15:47
Kayseri olaylarında 67 kişi gözaltında 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de Suriye uyruklu olduğu açıklanan bir kişi, küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. İddia sonrası bazı kent sakinleri göçmenlerle ilişkili olduğu bilinen yerlere saldırmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 67 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Kalabalık gruplar belli noktalarda toplanarak yabancı uyruklulara ait olduğu belirtilen işyerlerine ve araçlara hasar vermiş, polis olaylara müdahale etmişti.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlattı ve yayın yasağı getirdi. Kayseri Valiliği, Suriye uyruklu çocuğun devlet koruması altına alındığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’deki olaylarla ilgili olarak, “Küçük bir grubun yol açtığı durumun nedeni muhalefetin zehirli söylemidir. Vandallık yapmak kabul edilemez” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu sözleri nedeniyle Erdoğan’a tepki gösterdi. “Dün yaşanan olaylar ve ‘Türkiye’deki sığınmacı sorunu varsa iktidar sorumludur’ dediğimde herhalde sayın Erdoğan ‘Ben değil, diğer iktidar odakları’ diyemeyecek’ ” diye konuşan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir tane iktidar var. Ne diyor, ‘Her şeyin sorumlusu benim’ diyor. O zaman bunun da sorumlusu sensin.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP