AKP’li Ök ile eşinin şirketleri vergi vermedi!

AKP’li Ök ile eşinin şirketleri vergi vermedi!

ABONE OL
25 Temmuz 2024 14:21
AKP’li Ök ile eşinin şirketleri vergi vermedi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP’li Milletvekili Nilgün Ök, kendisi ve eşine ait 2 şirketin vergi vermediğini doğruladı. Evrensel’den Uğur Zengin’in haberinde şu bilgilere yer verildi:

Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) gelen ‘vergi paketi’ni sunan ve ilk imzacısı olan AKP’li Milletvekili Nilgün Ök, kendisi ve eşine ait 2 şirketin vergi vermediğini itiraf etti. TBMM Genel Kurulunda görüşülen pakette konunun gündeme gelmesi üzerine açıklama yapan AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök, “Gelir olsun verelim yani vergi. Kâr ettiğimizde tabii ki veriyoruz. Tasfiye halinde olan bir şirketten nasıl vergi doğar?​” savunmasında bulundu.

Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre; Nilgün Ök’ün eşine ait olan ve son 5 yıldır vergi vermeyen Gelişim Mühendislik, kurumlar vergisi ödemediği 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç tasfiye sürecine girmedi.

Ök’ün kurucusu kurduğu Doğa Plastik’in vergi vermediği 2021 ve 2022 yıllarında da şirket tasfiye işlemi başlatmadı. 2023’te de vergi vermeyen şirket; 23 Ocak 2023’te tasfiyeye giriş işlemi başlatsa da tasfiye süreci sadece 86 gün sürdü. Şirket 18 Nisan 2023’te tasfiyeden döndü. Son tasfiyeye giriş işlemi 5 Nisan 2024’te başlatıldı.

Böylece şirketin vergi vermediği 2021 ve 2022 yıllarında hiç tasfiye süreci işletmezken, vergi vermediği 2023 yılında sadece 86 gün tasfiye süreci işletti.

Evrensel’in, 23 Temmuz’da manşetine taşıdığı haberinde, AKP’nin hazırladığı vergi paketinin ilk imzacısı AKP Milletvekili Nilgün Ök’ün eşinin üzerine kayıtlı şirketin son beş; Ök’ün ağabeyiyle birlikte kurduğu şirketin ise son üç yılda hiç vergi vermediğini ortaya koydu.

Ök, komisyona öneriye ilişkin yaptığı sunumda, “Biz, burada, kazanan yani zaten kurumlar vergisi ödeyen, ödemeleri gereken ama kurumlar vergisi doğmuş fakat almış oldukları teşvikler, istisnalar vesairelerle kurumlar vergisi ödeyemeyen yani ödemez hale gelenlere diyoruz ki: ‘Evet, siz kazanıyorsunuz, en azından kazancınızın yüzde 10’unu da asgari olarak, vergi olarak verin.’ Buradaki getirmiş olduğumuz düzenleme bu. Burada, bir şekilde vergiden muaf olmuş ya da alınması gereken, biraz daha sermayeye yönelik vergiyle ilgili düzenleme” sözlerini kullanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP