Sivrisinekle mücadele büyük bir titizlikle sürdürülüyor

Sivrisinekle mücadele büyük bir titizlikle sürdürülüyor

ABONE OL
14 Nisan 2024 18:19
Sivrisinekle mücadele büyük bir titizlikle sürdürülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana– Yerel seçimler nedeniyle larva döneminde yeterince mücadelenin yapılamadığı Adana’da aşırı sıcakların ani bastırması sonucu sivrisinekler piyasaya çıkarak insanları rahatsız etmeye başladı. Adanalı yurttaşlar, ‘Sinekle mücadelede limitsiz bir çalışma içine girilecek mi?’ diye belediye yetkililerine seslendiler.

BİZİ SİNEKLERE TESLİM ETMEYİN

Adanalıların sivrisinek sorununu olabildiğince az yaşaması için Anakent Belediyesi 7 gün 24 saat çalışıyor, 15 ilçede ilaçlama, bilgilendirme ve ıslah çalışmalarına devam ediyor. Ancak yerel seçimler nedeniyle özellikle larva döneminde yeterince çalışmanın yapılmadığı noktasında yurttaşlar endişe duyuyor. Mesai mefhumu duymadan sinekle mücadele konusunda çalışmalara hız verilmesini isteyen Adanalılar “Bizi sineklere teslim etmeyin’ uyarısında bulundular.

İLAÇLAMA TİTİZLİKLE YAPILMALI

Anakent Belediyesi, merkezde ve kırsalda, başta sivrisinek olmak üzere vektörle mücadeleyi büyük bir titizlikle sürdürüyor. 15 ilçe, 828 mahallede, gece ve gündüz, 96 araç, 322 personelle sürdürülen ilaçlama çalışmaları, merkezde 45, ilçelerde 25 ekiple aralıksız devam ediyor. Vektöre karşı sürdürülen mücadelede, bodrumlar, dere yatakları, foseptik, havyan gübresi ve atıkları, su birikintileri, site havuzları ile vektör üremesine uygun noktaların ilaçlanması titizlikle gerçekleştiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP