DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Geleceğin meslekleri

Geleceğin meslekleri

ABONE OL
13 Nisan 2024 15:39
Geleceğin meslekleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknolojinin değişmesiyle birlikte, insanların uğraşları, meslekleri, yönelimleri de değişiyor. Örneğin seksenli yıllarda yaşayanlar cep telefonunu, bilgisayarı, sosyal medyayı bilmiyordu. Bugün bu saydıklarımızla ilgili birçok meslekler yaşamımıza girerken, bir zamanların en görkemli meslekleri de parmakla sayacak denli azaldı.

Peki, geleceğin meslekleri neler olacak? Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gelecek 10 yılda ön plana çıkması beklenen meslekleri açıkladı.

Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 2023’de 2 ve üzeri istihdam sağlayan 86 bin iş yeriyle görüşülerek hazırlanan İşgücü Piyasası Araştırması’nın sonuç raporlarının yayımlandığını bildirdi.

GELECEĞİN MESLEKLERİ

Yazılım mühendisi

E-ticaret uzmanı

Yapay zeka uzmanı

Bilişim uzmanı

İnşaat mühendisi

Pazarlama uzmanı

Dil ve konuşma terapisti

CNC operatörü

EN ÇOK ELEMAN ARANAN MESLEKLER

Araştırma kapsamında işverenler tarafından en fazla eleman aranan meslekler de belirlendi. En çok açık iş olan 10 meslek arasında, makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü yer aldı.

ELEMAN TEMİNİNDE GÜÇLÜK ÇEKİLEN 10 MESLEK

Eleman temininde en fazla güçlük çekilen 10 meslek, makineci (dikiş), garson, ahşap mobilya imalat ustası, gazaltı kaynakçısı, inşaat işçisi, satış danışmanı, tır-çekici şoförü, yük taşıma şoförü, akaryakıt satış elemanı ve çelik kaynakçısı olarak sıralandı.

İSTİHDAM ARTIŞI BEKLENEN MESLEKLER

En fazla istihdam artışı beklenen 10 meslek arasında garson, kurye, satış danışmanı, makineci (dikiş), inşaat işçisi, ahşap mobilya imalat ustası, ark kaynakçısı, yük taşıma şoförü, konfeksiyon işçisi ve ağ teknolojileri meslekleri gösterildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP