Terör eyleminin arkasında Batı ve Ukrayna var 

Terör eyleminin arkasında Batı ve Ukrayna var 

ABONE OL
27 Mart 2024 17:22
Terör eyleminin arkasında Batı ve Ukrayna var 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Alexander Bortnikov yaptığı açıklamada, cuma günü Moskova’da bir konser salonuna düzenlenen ve en az 139 kişinin ölümüne yol açan saldırının arkasında Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu söyledi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Rus devlet haber ajansı TASS’ın haberine göre Bortnikov “Eylemin hem radikal İslamcılar tarafından hazırlandığına hem de Batılı özel servisler tarafından kolaylaştırıldığına inanıyoruz ve Ukrayna özel servislerinin de bununla doğrudan bir bağlantısı var.” dedi.

Kremlin’in saldırganların Ukrayna sınırından kaçmaya çalıştığı iddiasını da tekrarlayan Bortnikov “Size küçük bir sır vereyim: diğer tarafta kahramanlar olarak karşılanacaklardı” diye konuştu.

Bortnikov “emri verenin henüz tespit edilemediğini” de sözlerine ekledi. Saldırıyı üstlenen IŞİD pazartesi günü sosyal medya hesabından saldırıda yaşananların videosunu paylaşmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin pazartesi günü televizyonda yayınlanan bir açıklamasında “Bu suçun radikal İslamcıla

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP