“Yerel yönetimler, kentsel kimliğin en temel koruyucusudur”

“Yerel yönetimler, kentsel kimliğin en temel koruyucusudur”

ABONE OL
4 Ocak 2024 13:31
“Yerel yönetimler, kentsel kimliğin en temel koruyucusudur”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Çukurova Belediye Başkan Adayı Mimar Erkan Karakaya,  her yerleşimin korunması ve vurgulanması gereken bir kimliği bulunduğunu belirterek, “Yerleşimin bölgesel ilişkileri, konumu, nüfusu, fiziki sınırları, çevresi, iklimi, formu, yapısı ,kökeni, tarihi işlevleri ve bunların tümü bir yerleşimin diğerlerinden farkını ortaya koyar” dedi.

Karakaya, yerel yönetimlerin kentsel kimliğin en temel koruyucusu olduğuna dikkat çektiği açıklamasında şu sözlere yer Verdi:

“Günümüz yerleşimlerinin hızlı kentleşme, göç, bilimsel doğrulara dayandırılmayan planlamalar ile kimliği hızla olumsuz yönde değişmektedir. Gelişmenin yerleşmelerin doğasında olan bir dinamik olduğu göz ardı edilmemekle beraber, bu süreçlerde o yerleşmeyi diğerlerinden ayıran, yerel toplumun yaşamının vazgeçilmez girdileri arasında bulunan değerlerin yitirilmesi ve “ kimlik erozyonu” nun oluşması, gelişme dinamiklerinin yeniden tanımlanmasını gerekli kılmaktadır.

Yerleşim alanlarımızda süregelen olumsuz uygulamalar ve gelişmeler, çevreye yabancılaşma, çevreyle özdeşleşememe aidiyet duygusunun zayıflaması gibi birçok sosyal davranış bozukluğunu da beraberinde getirmektedir. Yerel yönetimler ise kentsel kimliğin en temel koruyucusudur.

Bakir bir alan üzerine yakın geçmişte hızla yapılaşarak oluşmuş Çukurova ilçemiz bu gün bırakınız bir kentsel kimlik ile tanımlanmasını, planlanmasındaki maksimum imar rantına dayalı bir anlayışın hakim olması nedeniyle adeta otel kent görünümündedir. Yoğun konut bloklarından oluşan yapılaşma birbirinin tekrarı olarak gelişmiş, ilçede yaşayanlar arasında bir Çukurovalı kimliği oluşmamış ve ilçede yaşam alanına karşı bir aidiyet duygusu gelişmemiştir.

Çukurova da yaşayan halkımızın birlikte yaşamanın hazzını duyabileceği, kimlikli bir yaşam ortamını sağlamak belediyemizin önemli bir görevi olacaktır. Çukurovalılar bu ilçede yaşamanın ayrıcalıklı bir yaşam alanı içerisinde Çukurovalılığın gururunu ve onurunu hissedeceklerdir.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP