İYİP’in İBB Başkan adayı olarak Buğra Kavuncu…

İYİP’in İBB Başkan adayı olarak Buğra Kavuncu…

ABONE OL
24 Ocak 2024 14:37
İYİP’in İBB Başkan adayı olarak Buğra Kavuncu…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında, partisinin İstanbul Anakent Belediye Başkan adayı olarak Buğra Kavuncu’yu açıkladı. Balıkesir Belediye Başkan adayını da Turhan Çömez, Sincan Belediye Başkan adayı da Sinan Koca olarak duyurdu.

Akşener’in açıklamanın ana başlıkları şöyle:

“İsveç’in, NATO’ya katılım protokolü İYİ Partimizin, “hayır” oyuna rağmen Cumhur İttifakı ve CHP oylarıyla, maalesef kabul edildi. Ve böylece Milli güvenliğimiz için talep ettiğimiz hususlar henüz yerine getirilmemiş muhataplarımız tarafından, kabul edilebilir adımlar henüz atılmamış…

Bir tarafta madde madde şartlar açıklayıp bol keseden atanların içerde efelenip, dışarda sus pus olanların daha önce, nicesine şahit olduğumuz, tornistanlarını izledik. Diğer taraftaysa; “İktidar ile hizalanmayacağız” diyenlerin; “AK Parti’yle, aynı bildiriye imza atmayız” diyenlerin iktidarla birlikte aynı vahim yanlışa, şaşırtıcı bir uyum içerisinde el kaldırışlarına şahit olduk.

İsveç meselesinde bu tavrı ortaya koyanlar tıpkı Rahip Bronson rezaletinde ve Kaşıkçı davasında olduğu gibi bir kıskaç siyasetini, yine milletimize dayatmış oldular. 

TÜİK’e tepki

Neymiş? Vatandaş, açıklanan enflasyonun 2 katını “hissediyormuş”… Yani TÜİK’in, yüzde 64,7 olarak açıkladığı 2023 yılı tüketici enflasyonu, yine TÜİK’in yaptığı hesaplamalara göre; vatandaşlarımızca yüzde 129,4 olarak “hissediliyormuş”… Güler misin, ağlar mısın? İstatistik kurumu değil; Meteoroloji enstitüsü mübarek…

Madem, milletin hissettiği enflasyonu açıklamıyorsun; o zaman kimin enflasyonunu açıklıyorsun? Madem verilerini, milletin alışkanlıklarına göre belirlemiyorsun o zaman, kimin alışkanlıklarına göre belirliyorsun? Madem, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmî bir kurumu olarak hesabını Türk milletine göre yapmıyorsun; o zaman kime göre yapıyorsun? Bari Sadık Abi’ye göre yapsaydınız.

Tam 3 yıldır “Emekli maaşlarını, asgari ücretle eşitleyin” çağrısını yapıyoruz. Ama bu 3 yılın sonunda bırakın, iktidar tarafından bir adım atılmasını; emeklilerimiz için her geçen gün daha da kötüleşen bir tabloyla karşı karşıyayız.

Geçtiğimiz hafta Sayın Erdoğan ne demişti? “2024 yılı, emeklilerin yılı olacak” Belli ki kendisi artık milletten tamamen koptuğu için herkesin çevresindekiler gibi, sefa sürdüğünü zannediyor. Ama gerçekler, hiç de öyle olmadığı için ben de şimdi buradan kendisini acilen hamaseti bırakıp, gerçekliğe dönerek emeklinin gündemine odaklanmaya davet ediyorum!

Onun yerine tarımda, sanayide, kalkınmada, İYİ Belediyecilik modeli konuşulacak. Eğitimde, sağlıkta, İYİ Belediyecilik modeli konuşulacak. Şehircilikte, ulaşımda, İYİ Belediyecilik modeli konuşulacak. Teknolojik dönüşümde, engelsiz erişimde, İYİ Belediyecilik modeli konuşulacak. İYİ Belediyecilik’le birlikte milletimizin sonuna kadar hak ettiği mutlu, huzurlu ve yaşanabilir şehirler konuşulacak! Hazır olun 1 Nisan’dan sonra artık İYİ Parti iktidarının ayak sesleri konuşulacak!”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP