İran’daki saldırıda en az 103 kişi yaşamını yitirdi!
  • OLAY NET
  • Dünya
  • İran’daki saldırıda en az 103 kişi yaşamını yitirdi!

İran’daki saldırıda en az 103 kişi yaşamını yitirdi!

ABONE OL
4 Ocak 2024 12:09
İran’daki saldırıda en az 103 kişi yaşamını yitirdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran’da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesinin dördüncü yılında, Süleymani’nin mezarı yakınında düzenlenen tören sırasında art arda iki patlama meydana geldi.

İran Devlet Televizyonu, Süleymani’nin mezarının bulunduğu Kirman vilayetinde meydana gelen patlamalarda en az 103 kişinin yaşamını yitirdiğini, 211 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ekonumist Dergisi’nin haberine göre, bu patlamalar İran’da gerçekleşen en ölümcül saldırı olarak tarihe geçti. Ülkede Perşembe günü (bugün) ulusal yas ilan edildi. İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, patlamalara “sert bir yanıt” verileceğini söyledi. Hamaney, “İran’ın şeytani ve suça bulaşmış düşmanları yine bir felakete neden oldu ve Kirman’da çok sayıda insanın şehit olmasına yol açtı. Allah’ın izniyle bu felaketin bedeli büyük olacak” dedi.

“Saldırılarda ABD ve İsrail parmağı yok !”

ABD Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada “ABD’nin saldırılarda hiçbir şekilde dahli olmadığını, İsrail’in de bir payı olduğuna inanmak için hiçbir neden olmadığını” aktardı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby de “İsrail’in patlamaların arkasında olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını” söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, “Siyonist rejimi uyarıyorum, hiç şüpheniz olmasın, bu suç ve işlediğiniz diğer suçlar için bedel ödeyeceksiniz, çok pişman olacaksınız” demişti.

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin bugün Türkiye’ye gerçekleştirmesi beklenen ziyareti patlamaların üzerine ileri bir tarihe ertelendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonda görüştüğü Reisi’ye Kirman’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti ve terörle mücadelede ortak hareket etme çağrısını yineledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP