DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


EKK’nın gündeminde kripto varlık düzenlemesi var…
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • EKK’nın gündeminde kripto varlık düzenlemesi var…

EKK’nın gündeminde kripto varlık düzenlemesi var…

ABONE OL
23 Ocak 2024 11:24
EKK’nın gündeminde kripto varlık düzenlemesi var…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kripto varlık düzenleme taslağı da olmak üzere bir dizi gündemi değerlendirmek üzere toplandı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Merkez Bankası’nın (TCMB) yatırımcı toplantısı için ABD’ye giden ve yaklaşık bir aydır orada bulunan TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan da katıldı.

Son günlerde tartışmaların odağı haline gelen Erkan’ın kamuoyu karşısına ne zaman çıkacağı merak konusuydu. Toplantı sonrası yapılan açıklamada kripto varlık tasarısının önümüzdeki dönemde yasalaşacağı belirtilirken, “Taslak yasa teklifinin içerisinde yer alacak hususlar değerlendirilerek düzenlemenin önümüzdeki günlerde yasalaşması ile ülkemizin gri listeden çıkması için gerekli koşullardan biri yerine getirilmiş olacaktır” denildi.

Öte yandan kulislere yansıyan bilgilere göre kripto varlık düzenlemesiyle kripto varlık alım-satım platformları, Türkiye’de lisans alıp şirket kurmadan ofis açamayacak, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde bulunamayacak.

Kripto gelirleri diğer finansal araçlar gibi vergilendirilecek. Yeni yasayla Türkiye, şirketlerin denetimi konusunda da Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yetki verecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP