DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


2. el piyasada düşüş sürüyor.

2. el piyasada düşüş sürüyor.

ABONE OL
24 Ocak 2024 15:24
2. el piyasada düşüş sürüyor.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıfır otomobil fiyatları 2024 Ocak ayında yüzde 5’e yakın artış gerçekleşirken, 2. El piyasada düşüş sürüyor.

Ç2. El Otomobilim Yönetim Kurulu Başkanı Alper Tuzcu, otomobil piyasasındaki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Tuzcu, 2023’ün son çeyreğinden bu yana 2. el araç piyasasında düşüş yaşandığını, ancak 2024 yılının ilk çeyreğinde kur ve enflasyon kaynaklı artış yaşanma olasılığının büyüklüğüne vurgu yaparak şöyle dedi:

Geçtiğimiz aralık ayında uygulanan indirim oranları azaltılarak, Kasım ayına kıyasla sıfır otomobil indirimli fiyatların bir miktar arttığını gözlemledik. Ocak ayında liste fiyatlarında da belirli bir oranda artışa gidildi. Yıl içerisinde döviz kurunda artış yaşandığı takdirde sıfır otomobil fiyatlarında artış yaşanabilir.

Öte yandan döviz kuru sebepli fiyat artışları olmasa dahi, önümüzdeki süreçte talepte yükseliş olduğu takdirde, artan talebe bağlı olarak bir miktar fiyat artışları görebiliriz. Tüm bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, mevcut fiyatların avantajlı konumda olduğunu söyleyebiliriz. Her koşulda, özellikle Çin menşeli markaların yarattığı rekabet ortamı, Ticaret Bakanlığımızın sektöre dair aldığı etkili önlemler ve pazarda beklenen daralma gibi sebeplerle fiyatlar olağan ve tüketici lehine olacaktır. Otomobil almayı düşünen kullanıcılar, bu bilgiler doğrultusunda bütçe ve ihtiyaçlarına göre karar verebilirler.” 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP