Kadın Dayanışma Merkezi kuruluyor

Kadın Dayanışma Merkezi kuruluyor

ABONE OL
27 Aralık 2023 15:06
Kadın Dayanışma Merkezi kuruluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Anakent Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında hizmet vermek üzere açılacak olan Kadın Danışma Merkezi’nin hazırlıklarının tamamlandığını, Adana’da bu alanda deneyimli kurumlarla bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı.

Çalıştayda Anakent Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Sarıçam Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Adana Kadın ve Çocuk Hakları Derneği ve Adana Kadın Danışma Merkezi ve Sığınmaevi Derneği’nin (AKDAM) yaptığı çalışmalar, verdikleri hizmetlerle ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Çalıştayın ikinci oturumunda; Kadın Danışma Merkezlerinde çalışan meslek elemanlarının çalışma deneyimleri, görüşme formları ve hayata geçirilecek iş birliklerin ele alındığı atölyeler yapıldı sunumlar gerçekleştirildi. Ardından, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) tarafından düzenlenen Kadın Dayanışma Merkezi formları ile ilgili Ülker Şener tarafından katılımcılara bilgi verildi.

Çalıştayda ayrıca, kadına yönelik şiddetle mücadelede, belediye bünyesindeki kadın danışma merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile iş birliğinin önemine vurgu yapıldı, kadına yönelik şiddetle ilgili hizmet veren Kadın Danışma Merkezlerinin kalıcı ve sağlıklı iletişim ağı için adımlar atıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP