İki ülkeye “Aır Schengen” vizesi

İki ülkeye “Aır Schengen” vizesi

ABONE OL
29 Aralık 2023 15:35
İki ülkeye “Aır Schengen” vizesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Romanya ve Bulgaristan’ın mart ayından itibaren Avrupa Birliği (AB) içinde serbest dolaşım imkanı sağlayan Schengen bölgesine hava ve deniz sınırlarında katılabileceği belirtildi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, uzun süredir düzensiz göçün artabileceği kaygısıyla karara karşı çıkan Avusturya, bu iki Balkan ülkesinin aşama aşama Schengen bölgesine katılmasını kabul etti.

Kara sınırlarının da Schengen bölgesine açılabilmesi amacıyla görüşmeler gelecek yıl devam edecek. Avusturya, yasa dışı göçün çok yüksek olduğunu ve iki ülkenin katılmadan önce bunu önlemek için daha fazlasını yapması gerektiğini söyleyerek iki ülkenin bölgeye kabul edilmesine karşı çıkıyordu.

Daha sıkı sınır güvenlik önlemleri üzerinde anlaşan ve diğer AB ülkelerinin desteğini alan Avusturya, kısmen yumuşayarak girişlerin aşamalı olarak yapılmasını önerdi. Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner’in “Air Schengen” olarak adlandırdığı yeni plan, şu anda 27 ülkeyi ve 423 milyondan fazla vatandaşı kapsayan Schengen bölgesine “kısmi üyelik” anlamına gelecek. 400 milyon kişiye serbest dolaşım imkanı sağlayan Schengen bölgesinde şu anda 27 ülke bulunuyor.

2007’de AB’ye üye olan Romanya ve Bulgaristan, 10 yıldan uzun süredir Schengen bölgesine girmeye çalışıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP