İtalya’da mafyaya “yargı darbesi” 

İtalya’da mafyaya “yargı darbesi” 

ABONE OL
21 Kasım 2023 14:28
İtalya’da mafyaya “yargı darbesi” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalyan mahkemesi, Avrupa’nın ve dünyanın en güçlü, en yaygın ve en tehlikeli suç örgütlerinden kabul edilen “Ndrangheta” davası kapsamında 207 kişiyi mahkum etti.

İki mafya liderinin de aralarında bulunduğu mafya üyeleri çeşitli suçlamalardan toplam 2 bin 100 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Aralarında beyaz yakalı profesyonellerin de bulunduğu 330’un üzerindeki şüpheli mafya üyesi ile suç ortağı olduğu iddia edilen kişilerin yargılaması üç yıl sürdü.

Şahıslar dava kapsamında gasp, uyuşturucu kaçakçılığı ve hırsızlık gibi başlıklardan suçlanıyordu. Calabria’nın Lamezia Terme kentinde görülen davada yargıçların kararlarını okumalarının 1 saat 40 dakika sürdü.

Duruşmada en ağır cezalar (30 yıl hapis), her ikisi de Calabria merkezli mafya liderleri olan Saverio Razionale ve Domenico Bonavota’ya verildi.

Ülkenin güneyindeki soruşturmayı yürüten mafya karşıtı savcılara göre Sicilya mafyasının etkisini kaybetmesi ile “Ndrangheta”, İtalya ve yurt dışında sessizce güç topladı ve şu anda Avrupa’da kokain ithalatını tekelinde bulunduruyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP