Yeşil elektrik koridorunda yeni atak…

Yeşil elektrik koridorunda yeni atak…

ABONE OL
13 Ekim 2023 12:40
Yeşil elektrik koridorunda yeni atak…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan Green Energy News’in haberine göre, Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Slovakya,  Bulgaristan ve Yunanistan, şebeke istikrarına katkıda bulunacak ve daha fazla yenilenebilir enerjinin entegrasyonunu sağlayacak güç ara bağlantılarını güçlendirmeye yönelik bir fikir üzerinde çalışıyor.

Bulgaristan Elektrik Sistemi Operatörü (ESO) İcra Direktörü Angelin Tsachev, yeşil elektrik koridoru girişiminin 16 Ekim’e kadar Avrupa İletim Sistemi Operatörleri Ağı’na (ENTSO-E) sunulacağını açıkladı.

Tsachev, projenin bazı bölgelerde yılda 1.700 ila 1.800 güneşli saatin olduğu kıtanın güneydoğusundan güneş enerjisi aktarımına olanak sağlayacağını söyledi.  Aynı zamanda kuzeybatıdaki rüzgâr santralleri, ihtiyaç fazlası elektriği Avrupa’nın diğer tarafına gönderebilecek.

Habere göre, Atina hükümeti daha önce de Batı Balkanlar üzerinden Avusturya’ya yeşil bir elektrik koridoru kurulması yönünde bir girişim başlatmıştı. Ayrıca Yunanistan, deniz altı kabloları aracılığıyla Kıbrıs, Mısır ve İsrail’e bağlanacak ve İtalya ve Türkiye ile bağlantılarını geliştirecek. Denizaltı bağlantıları aynı zamanda yenilenebilir elektriğin Mısır ve Arap Yarımadası’ndan Avrupa’ya iletilmesini de sağlayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP