Kadın öldürmenin gerekçesi olmaz!

Kadın öldürmenin gerekçesi olmaz!

ABONE OL
28 Ekim 2023 12:26
Kadın öldürmenin gerekçesi olmaz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ OlaynetHer gün bir yenisi yaşanan kadın cinayetleri yurdun bir birçok kentinde tepkilerle karşılanmış olsa da, iktidarın aldığı önlemler yeterli gelmiyor. Adana’da dün 1 günde 2 kadın katledildi, yurdun birçok kentinde de yaşanıyor.

Yaşanan kadın cinayetlerine ilişkin tepkilerini dile getiren CHP İl Kadın Kolları başkanı Av. Oya Tekin, kadın cinayetlerinin gerekçesinin olamayacağına vurgu yaparken şu sözlere yer verdi:

Duruşma salonlarında fail erkeklerin; “Aldatıldım, şüphelendim; öldürdüm”, “Kıskandım öldürdüm”, Beni reddetti, öldürdüm“, Bana ve aileme hakaret etti, beni aşağıladı, küfür etti, erkekliğimle oynadı, onurumu kırdı; öldürdüm”,  “Namusumu temizlemek için; öldürdüm”, “Karım bana bakmıyordu, yemek yapmıyordu; öldürdüm”, “Evin içinden başka erkek sesi geliyordu öldürdüm”  Bahaneleriyle kendilerini savunmaları, yasaları uygulamayan adalet erklerinin erkekleri koruması her gün başka bir kadının öldürülmesine sebep oluyor. Yıllardır, bir kadının daha kirpiği yere düşmesin, kadın cinayetlerini durduracağız, yaşam “hak” derken her gün birimiz daha erkeklerin ve iktidarın şiddetine kurban ediliyoruz. Yasaları uygulayın, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyin, kadınların yaşamlarını savunun, erkek şiddetini korumayın.

Ayşe’yi ve Seda’yı yaşamdan koparan İbrahim Cebeci ve Yaşar Ergül’ün en ağır cezayı alarak yargılanmaları için öldürülen ve şiddet gören her kadın için birbirimiz için mücadeleye devam edeceğiz. Ve biz CHP Adana Kadın Kolları olarak bir kez daha, AKP hükümetinin tahakküm altında tuttuğu yargıyı, erkek şiddetini değil kadınların yaşamını korumaya, 6284’ü tüm gereklilikleriyle uygulamaya, İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya çağırıyoruz.” 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP