AŞTİ’nin çatısına güneş enerji santrali kurulacak

AŞTİ’nin çatısına güneş enerji santrali kurulacak

ABONE OL
31 Ekim 2023 16:44
AŞTİ’nin çatısına güneş enerji santrali kurulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara/ Olaynet– Anakent Belediyesi, her gün on binlerce yolcuyu ağırlayan AŞTİ’ye Güneş Enerji Santrali kurmaya hazırlanıyor. 22 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen AŞTİ Güneş Enerjisi Yapım İşi İhalesi’nin ardından kurulacak sistem ile enerji sarfiyatının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bakır çatıya sahip , yıllık enerji tüketimi yaklaşık 6 milyon 900 bin kWh olan terminalin enerji tüketiminin fazla olması nedeniyle harekete geçen Anakent Belediyesi, AŞTİ GES Projesi’nin yasal süreçlerini tamamladı.

Çatı revizyonu yeni tamamlanan AŞTİ’de kurulacak GES için de fizibilite ve yasal ön hazırlık çalışmalarının da tamamlanmasıyla proje ihalesinin 22 Kasım 2023 tarihinde saat 14.00’te yapılması kararlaştırıldı.

Proje kapsamında 22 bin metrekare çatının 15 bin metrekare alanında 4 bin 170 panel konumlandırılacak.

AŞTİ GES proje kullanım ömrü minimum 25 yıl olarak belirlenirken Başkent EDAŞ ile 2 Mart 2022 tarihinde “Lisanssız Elektrik Üreticileri İçin Dağıtım Sistemine Bağlantı Anlaşması” imzalandı.

Yenilenmiş çatı ve elektrik üretimi ile iç tüketimin yaklaşık yüzde 50’sinin yenilenebilir enerji kaynağından karşılanması amaçlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP