“İklimiyle Adana Türkiye’nin bir minyatürü…”

“İklimiyle Adana Türkiye’nin bir minyatürü…”

ABONE OL
17 Eylül 2023 13:05
“İklimiyle Adana Türkiye’nin bir minyatürü…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Vali Yavuz Selim Köşger, Karataş ilçesinde düzenlenen 2023 yılı su ürünleri av sezonu açılış törenine katıldı.

Kısa bir süre önce Adana atanan Vali Köşger, kenti tanıma sürecinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çok güzel bir memlekette yaşıyoruz. Dört iklimin yedi coğrafyanın bir arada yaşadığı, dünyanın gözbebeği bir ülke Türkiye Cumhuriyeti. Adana da bu güzel ülkenin sanki bir özeti, bir mozaiği gibi. Hem sosyolojisiyle hem coğrafyasıyla hem yetiştirdiği ürünleriyle hem de iklimiyle Adana sanki Türkiye’nin bir minyatürü. 20 km mesafede Akdeniz’e ulaşıyorsunuz. 20 km mesafede Toroslara ulaşıyorsunuz ve dünyanın en büyük ovalarının birisinin içinde, en mümbit ovalarından birisinin içinde yaşıyorsunuz. Bu hakikaten çok güzel bir imkan, çok güzel bir potansiyel.

Adana’mızın bu potansiyelini daha iyi hale getirmemiz lazım. Onun için gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Bütün kuruluşlarımızla, bütün kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, odalarımızla, borsalarımızla,  siyasi partilerimizle, yerel yönetimlerimizle, merkezi idaremizle,  hükümetimizle, devletimizle el ele ve kol kola ekmeğimizi ve aşımızı büyütmek, geleceğimizi daha iyi hale getirmek, daha yaşanılası ve müreffeh bir ülkeyi hep birlikte teşkil etmek üzere gayret ediyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz tören de bunun küçük bir örneği.

Karataş ve Adana su ürünleri konusunda Türkiye’nin sözü geçen, önde gelen şehirlerinden birisi olacak. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz, hep beraber bunu başaracağız. Bu uğurdaki gayretimizi sürdüreceğiz. Ben bu av sezonunun ilk başta Karataşlı Yumurtalıklı balıkçı kardeşlerim olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını, bol bereketli bir sezon diliyorum.”

Programa Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci ve Abdullah Doğru, Karataş Kaymakam Vekili Doç. Dr. Adil Nas, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ile çok sayıda balıkçı ve vatandaşımız katıldı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP