CHP’de gergin kongre!

CHP’de gergin kongre!

ABONE OL
4 Eylül 2023 19:46
CHP’de gergin kongre!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da en büyük ilçelerden Çukurova CHP İlçe kongresinde Diyanet Akademisi tartışması damga vurdu. Geçen dönem de ilçe başkanı olan Ümit Remzi Aday’ın tek aday olması, kongrenin heyecansız ve sönük geçmesine yol açtığı gözlendi. Kongreye yeni seçilen 400 delegenin tamamının katılmaması CHP’de tepkilere neden oldu.

ÖZDİŞ’İN KONUŞMASINDAN SONRA SALON BOŞALDI

CHP Çukurova İlçe kongresinde söz alan 26. Dönem Milletvekili İbrahim Özdiş, 4 milletvekilinden 3’ünün Diyanet Akademisi oylamasında evet oyu vermesini eleştirdi. Özdiş’in bu eleştirileri CHP’lilerin alkışlarıyla desteklemesi dikkat çekti. Özdiş’ten sonra kürsüye çıkan Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, salonun boşalmasına tepki gösterdi ve konuşmasının dinlenmesini istedi.

BARUT HAYIR OYU KULLANDI

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Diyanet Akademisine oy vermelerini parti kararı olmasına bağladı. CHP’de 4 Adana Milletvekilinden Ayhan Barut Diyanet Akademisi oylamasında hayır oyu kullandığı, Burhanettin Bulut, Orhan Sümer ve Müzeyyen Şevkin’in ise evet yönünde oy kullandığı biliniyor. Kongrede Ümit Remzi Atay tek aday olması nedeniyle yeniden ilçe başkanı olarak seçildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP