DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Pazaryerlerinin yangını mutfağa yakıyor…

Pazaryerlerinin yangını mutfağa yakıyor…

ABONE OL
5 Ağustos 2023 12:52
Pazaryerlerinin yangını mutfağa yakıyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaşam pahalılığının en net bir şekilde görüldüğü pazaryerlerinde, yurttaşların sorunlarını dinlerken pazaryerlerindeki sıkıntının mutfaklara sıçradığını anlatanlara tanık oldu.

Pazaryerinde Ö.Fethi Gürer’e tarımsal maliyet artışlarıyla ilgili sorunları aktaran bir üretici ile pazaryerinin çıkışında yarısı boş kalan çantasını gösteren bir yurttaşı dinledi.

CHP Gürer, yurttaşların yakınmalarına ilişkin şunları söyledi:

“Marketlere göre fiyatlar daha makul olsa da mevsiminde dahi sebze ve meyve fiyatlar düşmedi. Kış aylarında fiyatlar nereye erecek varın düşünün. Pazardaki yangın, mutfaklara yansıdı. Seçimden sonra başta akaryakıt ve temel gıda ürünleri olmak üzere iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Girdi maliyetleri artıyor. Nakliye ise her ürün fiyatını artırıyor. Vatandaş bunalmış durumda. İnsanlar pazarda alışveriş yapamıyor.  Market daha da yüksek fiyatlar ile ürün satıyor. Emekli maaş artışı da yapılmadı. Sabit gelirlinin geliri artmadığı için artan hayat pahalılığı karşısında eziliyor. Vatandaşın Filenin yarısı bile dolmuyor. Özellikle sabit ve dar gelirliler ile emeklilerin durumu daha giderek daha zorlaşıyor. Üretici gübre, tohum, ilaç, mazot, tarla kirası, işçilik gideri artıkça sorunları katlıyor. Yem fiyatlar artış hayvancılığı tehdit ediyor.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP