Kavurucu çöl sıcakları ne zaman bitecek?

Kavurucu çöl sıcakları ne zaman bitecek?

ABONE OL
23 Temmuz 2023 16:13
Kavurucu çöl sıcakları ne zaman bitecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm yurdu etkileyen hava sıcaklığı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Meteoroloji, sıcaklıklar sürerken, Afrika’dan gelen yeni sıcak hava dalgasının ayın sonuna dek etkili olacağını belirtti.

Meteoroloji’nin 5 günlük hava öngörüsüne göre perşembe günü çöl sıcakları kısa bir ara verecek. Hava sıcaklıkları 7 derece düşerek mevsim normallerinde olacak…

Ntv’de yer alan habere göre, yurdun birçok bölgesinde olduğu gibi İstanbul’da da çöl sıcağı etkili̇ oluyor. Sıcaklık öğle 35, gece en düşük 26 derece olacak. Ankara kavurucu sıcak 37 derece, İzmir 41, Bursa 38 dereceyi̇ buluyor, Antalya’da 45 derece ile sıcaklık rekora yaklaşıyor.

Marmara’da sıcaklık gölgede 38-40 derecelerde. Güneşin altı 50 dereceye yaklaşıyor. Yarın sertleşecek poyraz bir nebze serinletecek ama nem de artacak.

İç Anadolu’da bugün haftanın en sıcak günü. Sıcaklık 36-37 derecelerde. Rüzgarlarda orta hızda ve fazla serinletmiyor.

Ege’de de rüzgarlar hafif olduğundan sıcak çarpması tehli̇kesi̇ en yüksek seviyede. Gölgede Muğla ve Deni̇zli̇ 40, Manisa 42, Aydın 43, Bodrum 39 derece. Güneşin altı 50 derecenin de üzerinde.

Akdeniz’de Adana, Mersin tarafında artan nem yeniden düşüşe geçti̇. Gölgede Adana 40, Kahramanmaraş 42 derece. Güneydoğu’da Gaziantep 40, Diyarbakır ve Şanlıurfa 43 derece.

Karadeniz’de de artan sıcaklık, yüksek nem ile birleşince çok bunaltıcı bir havaya neden oluyor. Hissedilen sıcaklık 35 derecenin üzerinde. Doğu Anadolu da açık ve çok sıcak, Erzurum 30, Malatya 37 derece.

Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlara, yaşlılara ve çocuklara günün en sıcak saati olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş çarpması uyarısında bulunuldu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP