“Erken tanı yaşam kurtarır”

“Erken tanı yaşam kurtarır”

ABONE OL
23 Temmuz 2023 11:12
“Erken tanı yaşam kurtarır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Tabip Odası, Sosyal Girişimci Melekler Eli Gurubu işbirliği ile “Ben Bir Kadınım” semineri düzenledi. Seminerde ‘Meme Kanseri’ ele alındı.

Seminere konuşmacı olarak “Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tarama” konu başlığıyla Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Kendi Kendine Meme Muayenesi” konu başlığıyla Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Figen Doğan Güneş katıldı.

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, kendi üyelerinin haklarını koruma gibi bir misyonları olduğu gibi, sağlığın bütüncül bir sorun olduğunu bilerek çevre kirliliğinin önlenmesi, sağlıklı yapılaşma, başta kadın hakları olmak üzere hayvan ve insan haklarının korunması ve halkın sağlık anlamında bilgilenmesi için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

 

‘Kendi Kendine Meme Muayenesi’nin çoğu zaman yaşam kurtardığını belirten Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Figen Doğan Güneş de, yaptığı görsel slayt sunum ile katılımcılara ‘Meme’nin Yapısı’, ‘Meme Kanseri Nedir?’, ‘Tarama Programının Amacı’, ‘Mamoğrafi’, Kendi Kendine Meme Muayenesi’,  gibi konulara açıklık getirdi.

Güneş, Memede kitle , memelerden birinde büyüme , bir memenin diğerinden sarkık olması , meme cildinde buruşukluk (portakal kabuğu görüntüsü), meme ucunda çukurlaşma , meme ucundan kanlı akıntı , meme ucu renginde değişiklik , memeye komşu lenf bezlerinde büyüme , üst kolunda anormal şişlik olan kişilerin paniklemeden bir sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini açıkladı. “Ama öncelikle tedbiri elden bırakmamak, kansere yakalanmadan herhangi bir belirti yokken kanserle mücadele etmeyi öğrenmek lazım; el ele verelim kanseri yenelim” diye konuştu.

v.z.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP