“Taban fiyatın üreticiye ilaç gibi geldi!”

“Taban fiyatın üreticiye ilaç gibi geldi!”

ABONE OL
7 Haziran 2023 16:14
“Taban fiyatın üreticiye ilaç gibi geldi!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– ATB Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı yazılı açıklamada Çukurova’da 2023 yılı buğday hasadı tamamlanmasının ardından, açıklanan taban fiyatın üreticiye ilaç gibi geldiğini, üreticiye sahip çıkıldığını, piyasalardaki belirsizliklerin de ortadan kaldırdığını söyledi.

Bir süre önce üreticinin desteklenmesi gerektiğini, girdilerden dolayı ekim alanlarında yeterince üretim yapılamadığını vurgulayan Başkan Bilgiç, bugün açıklanan taban fiyatı konusunda şunları söyledi:

“Adana’da yetiştirilen birinci sınıf ekmeklik buğday fiyatı 9.350 TL/ton, 2. sınıf ekmeklik buğday fiyatı 9.250 TL/ton oldu. Bu fiyatlardan TMO ve Lisanslı Depolarda alınmaya başlanmıştır. Dünya fiyatları ile yeni açıklanan bu fiyatları karşılaştırdığımızda Üreticilerimize devletimizin sahip çıktığını görüyoruz. Her zaman Adana Ticaret Borsası olarak ifade ettiğimiz bir şey var. Tarım alanlarımızda ekip dikeceğimiz bir karış boş toprak bırakmayacağız. Tarımda sürdürülebilirlik ve kendi kendimize yetebilmek ancak böyle sağlanabilir. Tüm Üreticilerimize emeklerinin karşılığını alacakları bereketli bir yıl olması dileklerimle, açıklanan buğday fiyatları hayırlı olsun. Başta Cumhurbaşkanı’mız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP