RTÜK’ten ceza yağdı!

RTÜK’ten ceza yağdı!

ABONE OL
7 Haziran 2023 18:12
RTÜK’ten ceza yağdı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçimin ardından RTÜK basına karşı harekete geçti. FOX TV’ye, seçim gecesi yayınında program konuğu Çiğdem Toker’in “…aslında şu an bir hukuk devletinin normlarını, standartlarını taşımıyor bu ülke. Bu yönetim taşımıyor yani. Dolayısıyla dediğim gibi serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık kritik bir soru haline gelmiştir. Bence bu bağlamda, biraz da aslında şunu demek istiyorum demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir” sözleri nedeniyle üst sınırdan idari para cezası uygulandı.

Cumhuriyet’in haberine göre, İsmail Küçükkaya’nın sunduğu “Yeni Bir Sabah” programına konuk olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “…ama seçimin sonucuna politik olarak saygım yok, olmayacak da. Çünkü yanlış bir tercih kullanıldı.” sözlerinden dolayı Halk TV’ye üst sınırdan idari para cezası verildi.

Üst Kurul, Tele 1’deki “18 Dakika” programında Merdan Yanardağ’ın oy pusulaları hakkındaki iddiaları nedeniyle kanala idari para cezası yaptırımı uyguladı.

Kanaldaki başka bir seçim yayınında Yanardağ’ın “Şimdi ben bu sonuçların meşruiyetinin son derece tartışmalı olduğunu düşünüyorum” sözleri ve usulsüz tele-alışveriş yayınlarından dolayı da müeyyide kararı alındı.

RTÜK, Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un Sinan Oğan’a ilişkin sözleri nedeniyle idari para cezası verdiği Flash Haber’e, yurt dışında yaşayan ve hakkında yakalama kararı bulunan Erk Acarer’in yayın konuğu yapılması ve Acarer’in iddiaları dolayısıyla da ceza uyguladı.

“RTÜK TELEVİZYONLARIN SESİNİ KISMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi İlhan Taşcı da duruma yönelik bir paylaşımda bulundu.

Taşçı’nın söz konusu paylaşımları şu şekilde:

“Seçimler bitti, RTÜK televizyonların sesini kısmak için hızla harekete geçti. FOX TV’nin seçim yayınında Çiğdem Toker’in daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dile getirdiği “demokrasi sandıktan ibaret değildir” sözleri nedeniyle kanala yüzde 5 idari para cezası verildi.

RTÜK, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında Ümit Özdağ’ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri sırasında “Seçim sonucuna hukuken saygım var, politik olarak  yok” sözleri nedeniyle toplumu kin ve düşmanlığa tahrik savıyla HALK TV’ye % 5 para cezasına karar verdi.

Prof. Dr. Emre Kongar ile Merdan Yanardağ’ın 18 Dakika programında, oy pusulalarına ilişkin iddiaları nedeniyle nedeniyle Tele 1’e %3 ipc verildi. TELE 1’in aynı reklam kuşağındaki yayınlara 3 ayrı rapora bağlayarak, % 3 ceza kararlaştırıldı. Böylece tek yerine 3 ceza verildi!

“OĞAN TARAFSIZ KALSAYDI YİNE DE BU CEZAYI VERİR MİYDİ?”

DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakına katılmasını eleştirmesi nedeniyle de Flash Haber’e Oğan’ın “küçük düşüldüğü” gerekçesiyle % 3 para cezası verildi. Oğan tarafsız kalsaydı acaba RTÜK yine bu cezayı verir miydi!?

Seçim sonrası RTÜK, basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına karşı her türlü engellemeye hızla girişti. Elbette bu sis bulutu dağılır, özgürlükler hak ettiği değere, halk da gerçekleri duymaya kavuşur. Bugünkü kararlara Sayın @tuncayksr ile karşı oy kullandık.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP