İş bağlantılı kaçakçılık ile erkek çocuğu ticaretinde artış!
  • OLAY NET
  • Dünya
  • İş bağlantılı kaçakçılık ile erkek çocuğu ticaretinde artış!

İş bağlantılı kaçakçılık ile erkek çocuğu ticaretinde artış!

ABONE OL
17 Haziran 2023 12:27
İş bağlantılı kaçakçılık ile erkek çocuğu ticaretinde artış!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin de değerlendirildiği yeni ABD İnsan Ticareti Raporu’nda genel olarak zorla çalıştırma, iş bağlantılı kaçakçılık ve erkek çocuğu ticareti öne çıktı.

Zorla çalıştırma ve erkek çocukların ticareti…

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nın hazırladığı son İnsan Ticareti Raporu, 188 ülkede bu iki alanda kaçakçılığın Covid-19 salgınından bu yana artışta olduğunu ortaya koydu.

Euronews’in haberine göre, raporun Türkiye bölümünde, hükümetin insan ticaretinin ortadan kaldırılmasına yönelik asgari standartları tam olarak karşılamamakla birlikte, bu yönde önemli çabalar sarf ettiği belirtildi.

Yıllık hazırlanan rapor, bazıları Çin’le bağlantılı olan insan tacirlerinin Laos’tan Türkiye’ye, Kamboçya, Malezya, Burma ya da Filipinler üzerinden yetişkin ve çocukları zorla çalıştırma ya da iş bağlantılı kaçakçılığa alet ettiklerine işaret etti.

Raporda, insan tacirlerinin internetteki sahte iş ilanlarını kullanarak düzinelerce ülkede yetişkin ve çocukları işe almak için pandemiden yararlandığı belirtildi.2023 raporuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Seyşeller, Danimarka ve Hong Kong’un insan tacirlerine karşı yürüttüğü yerel mücadeleyi övdü.

Erkek çocuklarının ticareti

Raporda, erkek çocuğu ticaretinde son yıllarda büyük bir artış yaşandığına da dikkat çekildi.

Bu konuda bir Birleşmiş Milletler raporuna atıfta bulunan Blinken, insan kaçakçılığının kurbanı olan erkek çocukları ve genç erkeklerin sayısının aynı dönemde kız çocukları ve kadınlara göre beş kat arttığına dikkat çekti.

Yıllardır kaçakçılığın yalnızca kadınlara yönelik olduğuna dair yanlış bir algılama olduğunu belirten Brlinken, “Gerçek şu ki, cinsiyet, cinsel kimlik gözetmeksizin herkes insan tacirlerinin hedefi olabilir.” dedi.

Blinken raporla ilgili yaptığı açıklamada erkek mağdurlar için destek ve mali açıdan daha az kaynağın yönlendirilmesinin yıkıcı sonuçları olduğunun da altını çizdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP