Eski İstasyon, “Lezzet İstasyonu” oluyor…

Eski İstasyon, “Lezzet İstasyonu” oluyor…

ABONE OL
13 Haziran 2023 11:58
Eski İstasyon, “Lezzet İstasyonu” oluyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Kentin önemli tarihsel yapılarından olan Eski İstasyon’u restore edip sosyo-kültürel bir fonksiyonla halkın hizmetine sunmak için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Eski İstasyon’un yılsonunda “Lezzet İstasyonu” olarak hizmet vermeye başlayacağını dile getiren Başkan Akif Kemal Akay, yemekli vagon nostaljisinin de yaşatılacağını söyledi.

1883 yılında Adana’da üretilen pamuğun İngiltere’ye gönderilmesi amacıyla yapılan yeni gar binasının açıldığı 1923 yılına dek hizmet veren, Seyhan Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restorasyonuna başlanan Eski İstasyon binasındaki çalışmalar aralıksız sürüyor.

Restorasyon çalışmalarını inceleyen Başkan Akif Kemal Akay, Eski İstasyon’un Adana tarihinde iz bırakan yapılarından biri olduğunu vurgularken şunları söyledi:

“Yeni Gar binasının hizmete girmesinin ardından bir süre atıl halde kalan, yakın zamanda da bir özel eğitim kurumuna ev sahipliği yapan Eski İstasyon’u ‘Lezzet İstasyon’ olarak yeniden kent yaşamına kazandırmak için kamulaştırıp, restorasyonuna başladık.

Burada yöresel ve kültürel yiyeceklerimizin tanıtımını yapacağız. Ayrıca bunları yapacak kişilerin eğitimi için de tarihi binamızı, ek bir eğitim tesisiyle tamamlayacağız. Bu eğitim tesisinin lokantası, atölyeleri ve mutfağı olacak.

Burada vagonlarımız da var ve gar lokantalarının nostaljisini de konuklarımıza yaşatacağız. Yılsonuna kadar Adana bir ‘Lezzet İstasyonu’na, gastronomi merkezine kavuşmuş olacak.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP