“Ba’balık Balık Tutma Yarışması”

“Ba’balık Balık Tutma Yarışması”

ABONE OL
18 Haziran 2023 10:47
“Ba’balık Balık Tutma Yarışması”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Mersin’de yaşayan tüm katmanlarla bir araya gelerek onlarla söyleşen Başkan Vahap Seçer, Anakent Belediyesi’nin Akdeniz Olta Balıkçılığı Derneği (AKOB-DER) ile işbirliği içinde düzenlediği 2.Ba’Balık Balık Tutma Yarışması’nın açılışına katılarak ilk oltayı denize attı.

Mersin’in yanı sıra Adana, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep’ten de katılımın olduğu ve Babalar Günü dolayısıyla babalarla çocuklarının birlikte yarıştığı etkinlikte yaptığı konuşmasına “Burayı güzelleştiren birileri var aramızda, çocuklarımız” dedi.

Ba’Balık Balık Tutma Yarışması’nın çok güzel bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, etkinliğin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Şimdi güzel bir etkinliği beraber başlatıyoruz. Denize oltaları atıyoruz. Rastgele. Bakalım en büyük balığı kim yakalayacak? Bende çok iddialıyım, bakalım ne olacak soncunda. İnşallah en kötü günümüz hep böyle olsun. Mutlu bir toplum olalım.

“Mersinde yaşayan çocukların hepsi gönlümde, hepsi düşüncemde. Bir Mersinli olarak Mersin’de yaşamak, Mersinin Belediye Başkanı olmak benim için büyük bir gurur. Bende 2 oğlan babasıyım, ama onlar biyolojik çocuklarım, birde gönlümde olan çocuklar var. Mersinde yaşayan çocuklarınhepsi gönlümde, hepsi düşüncemde. Onlara daha güzel bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

Güzel bir etkinlik. Geleneksel hale getirdik Belediye olarak. Babalar ve oğulları, babalar ve kızları burada gördüğünüz gibi bir yarışmaya katılıyorlar Babalar Günü dolayısıyla. Akdeniz’e attılar oltalarını. Balık tutma yarışmasını bakalım kim kazanacak göreceğiz. Bizim kentimiz muazzam bir kent. Denizi, Toroslar’ı, verimli ovaları, her şeyden önemlisi de muazzam bir insan kitlesi var. Burada Türkiye’nin her rengini görmek mümkün.

en de az önce olta attım. Denize kıyısı olan güzel bir kentiz. Ben arzu ediyorum ki boydan boya insanlarımız denize girsin. Böyle denizlerimiz olsun. İnsanlar oltasını denize atsın ve pek çok balık çıksın. Denizin faunası, florası yok edilmemiş olsun. Bu istemekle, dilemekle olacak bir şey değil faaliyette bulunmak lazım, bunu da yapıyoruz.Hem denizimizin, hem çevremizin temiz olması hem de burada denizde canlı hayatının zenginleşmesi için daha önce resifler bıraktık denize. Bu konuda ODTÜ ile de çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaları devam ettireceğiz.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP