Shıba mavi kuşu yedi mi?

Shıba mavi kuşu yedi mi?

ABONE OL
5 Nisan 2023 13:07
Shıba mavi kuşu yedi mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya platformu Twitter’ın ikonik mavi kuş logosu, kripto para birimi Dogecoin’in logosuyla değiştirildi.

Bu gelişmenin ardından Dogecoin yaklaşık yüzde 30 değer kazandı.

Twitter’ın sahibi Elon Musk, değişikliği esprili bir dille anlatan bir karikatür paylaştı. Karikatürde Dogecoin’i temsil eden Shiba cinsi bir köpek, trafik çevirmesinde polise ehliyetini veriyor. Köpek, ehliyetteki mavi kuş fotoğrafı için “O eski bir fotoğraf” diyor.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, bu logo değişimi, ABD’de Dogecoin yatırımcılarının Musk’a karşı “ponzi dolandırıcılığı” suçlamasıyla dava açma girişimine karşı Musk’ın davanın reddedilmesi için dilekçe vermesinden sadece birkaç gün sonra geldi.

Davacılar Musk’ın 2019’dan beri bu kripto para biriminin hiçbir değeri olmadığını bildiğini ancak ticaretinden kar elde etmek için Dogecoin’i teşvik ettiğini iddia ediyor.

Şikayet dilekçesinde “Musk, dünyanın en zengin insanı imajını kullanarak Dogecoin ponzi piramidini kâr amacıyla başlattı ve manipüle etti” ifadeleri yer aldı.

Twitter logosunu değiştirdikten sonra, kripto para biriminin değeri 0,077 dolardan 0,1 dolara kadar yükseldi. Musk’ın logo değişim kararının geçici mi kalıcı mı olduğu henüz bilinmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP