DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Fransız hükümetinde playboy krizi

Fransız hükümetinde playboy krizi

ABONE OL
3 Nisan 2023 13:54
Fransız hükümetinde playboy krizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa’da bakan Marlene Schiappa’nın erotik Playboy dergisine poz vermesi hükümet içinde sert tepkilere neden oldu.

Başbakan Elisabeth Borne’un, Schiappa’yı arayarak “ülkede emeklilik yaşı protestolarının devam ettiği bir dönemde durumu hiç uygun bulmadığını” dile getirdiği bildirildi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, bunun üzerine Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi ve Vakıf Hayatından Sorumlu Devlet Bakanı Schiappa, Twitter hesabından “Gericiler ve ikiyüzlülerin hoşuna gitse de gitmese de Fransa’da kadınlar özgürdür” iletisini paylaştı.

40 yaşındaki bakan, mesajında, “Kadınların kendi bedenleri üzerindeki istediklerini yapma hakkı (tasarruf hakkını) her zaman ve her yerde savunulur. İkiyüzlülerin ve gericilerin hoşuna gitse de gitmese de Fransa’da kadınlar özgürdür” sözlerini  kullandı.

Schiappa, derginin 6 Nisan perşembe günü yayınlanacak sayısında kadın hakları üzerine verdiği uzun bir röportajın yanı sıra beyaz bir elbise giyerek ön sayfa için poz verdi.

Konuya yakın kaynaklara göre, Schiappa’nın dergi için seksi pozlar verdiği ve Fransız bayrağına sarıldığı dört fotoğrafı daha vardı.

Ancak Playboy, gelen tepkilerin etkisini azaltmak için cuma günü kapağının sadece bir kısmını yayınladı. Schippa’nın ofisinden yapılan açıklamada da, “Uzun beyaz bir elbise giymiş. Bu durum tüm fotoğraflar için geçerli” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP