Depremzedelere psikolojik destek   

Depremzedelere psikolojik destek  

ABONE OL
23 Şubat 2023 16:49
Depremzedelere psikolojik destek   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/ Olaynet– 6 Şubat 2023 ile 22 Şubat 2023 tarihleri arasında 4013’ü çocuk olmak üzere, aralarında göçmenlerin de bulunduğu 10 bin 863 kişiye psiko-sosyal alanda hizmet verildi. Hizmet verilenlere ivedi durumlarda aranacak, destek alınacak numaralar, kurumlar ile ilgili bilgi paylaşıldı.

Anakent Belediyesi Psiko-Sosyal Müdahale Ekibi öncelikle depremzedelerin temel ihtiyaçlarını belirliyor, bununla ilgili yönlendirmeler yapıyor. Ardından deprem sonrasında yaşanılacak duygularla baş edilmesine yönelik bilgilerin bulunduğu broşür dağıtılıyor.

Depremzedeleri dinleyen Anakent psikologları, sosyologları, ilerleyen süreçte psikolojik destek almak isteyen yurttaşlara nasıl hareket edecekleri, başvuruyu kimlere yapabileceklerine dair bilgi veriyor. Anakent Belediyesi’nin çocuk, ergen ve yetişkin alanlarında çalışan psikologlarının bu konuda hizmet etmek üzere görevde olduğu bilgisi aktarıldı.

Hizmet almak isteyen depremzede yurttaşlar, ALO 153 hattı üzerinden “Psikolojik danışmanlık hizmeti almak istiyorum” dediğinde ilgili birime yönlendiriliyor , hizmet alması sağlanıyor. Alandaki  Psiko-Sosyal Müdahale Ekibi tüm bu konularda bilgilendirme yapıyor.

Alanda şiddetle karşılaşan kız çocukları ile kadınlar bulunduğu, bu durumlarda da yine Anakent Belediyesi Psiko-Sosyal Destek Ekibi’nce; KADES, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çağrı hattı ALO 183 ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın çalışmalarına ilişkin bilgi veriliyor.  Kız çocuklarına ve kadınlara şiddete maruz kaldıklarında başvuracakları kamu kurum ve kuruluşları konusunda bilgi veriliyor, yönlendirme yapılıyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP